Politica degeaba

Cît de departe de politica serioasă sînt politicienii triadei şi, în general, toată partea establişmentului care se ocupă de politică.

Nici unul dintre ei, nici o componentă a triadei (PSD-C, PD-L, PNL) nu atacă nici una din problemele importante cu care se confruntă societatea românească.

Nimeni nu este preocupat de controlul absolut al străinilor asupra economiei româneşti.

Pe nimeni nu interesează rolul de stat în stat al Băncii Naţionale şi, legat de acesta, lipsa de control asupra pîrghiei financiare şi vulnerabilitatea faţă de decizii financiare luate de bănci private care pot, dacă vor, arunca economia românească în colaps în cîteva săptămîni.

Pe nimeni nu interesează dezindustrializarea sistematică a ţării. Chiar dacă deplîng fuga competenţelor peste hotare, nu aduc nici o critică modelului economic care ne obligă să rămînem o fundătură obscură în termeni de participare competitivă în zonele cu un bun potenţial în viitor. (Vezi, în această privinţă, rolul UE, ca o componentă a globalismului programatic, cu o ierarhie strictă, nouă revenindu-ne un rol de amărîţi.) 

Nu interesează pe nimeni, dimpotrivă, discursul unic-oficial este total necritic, forma periculoasă pe care o adoptă UE, o organizaţie care trebuie reformată radical şi rapid (sau desfiinţată), înainte de a fi prea tirziu.

Nu interesează pe nimeni ameninţarea ungurească reală, dimpotrivă, în vreme ce ungurii se apropie de scopul propus şi declarat încă din 1990, naţionaliştii români sînt mitraliaţi mediatic de lefegii internaţionalismului corporatist şi ai găştilor de profitori care îi slujesc interesele pe aici.

Nu vrea să vadă nimeni rolul distructiv al „societăţii civile” care se substituie, în parte, instituţiilor legitime ale statului român. Nu vrea nimeni să vadă poziţia de cal troian, din burta căruia se revarsă un roi de nenorociţi care deschid prădătorilor porţile cetăţii.

Nu interesează pe nimeni aberaţia privilegiilor acordate minorităţilor de orice fel, nu observă nici măcar contradicţiile logice care apar, la tot pasul, din aplicarea „unităţii în diversitate” (aiurea, unitate în conformismul cel mai sărăcăcios). Din acest motiv, nici problema ţiganilor nu va putea fi vreodată abordată cu succes, pentru că însăşi ideea de integrare şi de absorbţie culturală, funcţie naturală a oricărui stat cu o comunitate naţională închegată, este impiedicată artificial să acţioneze.

Nu interesează nici contradicţiile constituţionale şi legale evidente apărute prin încercarea elitelor antinaţionale şi ostile libertăţii individuale, grupate sub steagul UEist, de a forţa apariţia unui stat-monstru prin spulberarea statelor naţionale europene.

Orizontul lor nu depăşeşte viziunea unui primar de sector, cu excepţia unor lozinci stupide, furnizate la pachet, odată cu consilierii. Nu-i interesează nimic important, nu sînt capabili să reziste şi să facă faţă încercărilor serioase care ne stau inainte, chiar dacă ar dori (ceea ce nu e cazul).

Servitoare anostă şi fricoasă a unor mediocrităţi ambiţioase şi lacome care au adus planeta în pragul exploziei, triada partinică ar trebui înlocuită, nu consolidată sau legitimată. Observaţie valabilă pentru establişmentul românesc luat ca întreg. Generalizarea este, poate, nedreaptă cu unii dintre oamenii politici/publici, dar nimeni nu îi forţează să fie parte a unui sistem nociv. Iar povestea cu modificarea din interior, cu compromisul necesar, nu mai este credibilă pentru că timpul trece necruţător şi efectele dezastrului economic, social, moral şi chiar în plan mental capătă dimensiunea unei catastrofe naţionale.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: