Mesajul preşedintelui

Dacă îndeplinirea tuturor dorinţelor mele ar fi fost în balanţă sau dacă ar fi fost pus sub ameninţare tot ce îmi este mai drag, nu aş fi putut găsi un mesaj mai puternic împotriva participării la votul (ilegal) de duminică.

Nici urmă de subtilitate, fără ocolişuri sau apeluri care să gîdile orgoliul electorilor, direct, brutal, aşa cum se cade într-o şedinţă de partid în care s-a pogorît un delegat de la „centru”.

Ar trebui să ne prezentăm la vot în număr mare pentru a ne arăta ataşamentul faţă de UE. Domnul preşedinte, mult stimatul nostru preşedinte de… ceva (era să scriu ţară), ne-a repetat de 3 ori. Ataşamentul faţă de UE, să fie clar! În plus, vom fi măsuraţi după gradul de entuziasm votant şi forţa reprezentanţilor… noştri, acolo, va depinde de vajnicul spijin dat prin prezenţa consistentă, fie şi turistică, la urne. (Oare cît se consideră a fi un entuziasm suficient: 25%, 30%?)

Uneori îl suspectez pe Băsescu de patriotism.

Pentru ca mesajul să pară că aparţine unuia rupt din popor şi conectat la realitatea comună supuşilor, mult stimatul domn preşedinte s-a arătat complice cu vulgul, înţelegînd că oamenii nu preferă nici una dintre variantele propuse. (Se ştie că ne referim numai la cele 3 partide ale establişmentului, partidele acceptate de stăpînii din occident, despre alţii… nici cu gîndul nu gîndim.) Aşadar, preşedintele a uitat că este produsul aceluiaşi establişment, că a fost ales prin lucrarea complexă şi murdară din care face parte şi actuala joacă de-a alegerile ueiste. De ce  trebuie electoratul să se ducă mai vîrtos la vot cînd însuşi prea stimatul recunoaşte, cinstit, că nu au ce alege? Ni s-a explicat. Ataşamentul.

Uneori îl suspectez pe Băsescu de patriotism.

Dar tărăşenia nu e întreagă dacă nu amintesc de superba potrivire. Domnul preşedinte a venit cu declaraţia cînd i s-a dat liber de la clubul bancherimii. De această dată a fost mut, nici urmă de cîrtire în faţa isăreştilor, o slugă bătută.

Uneori îl suspectez pe Băsescu de patriotism.

Cireaşa de pe tort: toate acestea le urmăream la A3 (una din cele 2 aripi ale raţei TVRiste, alături de Realitatea) într-o emisiune în care se lăfăia B. Baltazar (B de la brontozaur) în calitate de isăresc din oficiu, arogant şi foarte satisfăcut, în ordine, de: el însuşi, puterea şi înţelepciunea bancherească, docilitatea celor din jur.

Mă alătur domnului preşedinte, cu emoţie, şi îndemn pe toată lumea să-şi manifeste ataşamentul faţă de UE, acum şi pururea.

P.S. În acest timp, în SUA, se discută serios despre desfiinţarea Fed-ului (Federal Reserve System – grupul de bănci private care concesionează de un secol politica financiară americană – isăreştii locului) sau limitarea drastică a puterilor acesteia, dar îmi dau seama cît de absurd par, cu plicticoasele mele preocupări, într-un tărîm al fericiri ueuropene.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: