Iran – lejer nedumerit; Gabon – foarte liniştit

Nu înţeleg la ce le foloseşte bîlciul. Oricare dintre variantele la care mă gîndesc nu le aduce nici un avantaj strategic nici măcar pe termen scurt.

le  = occidentali în general şi americani în special. Israelul depinde mult de resursele şi gradul de implicare pe teren al americanilor, indiferent de ce ar vrea să se întîmple acolo. 

Mult mai frumos stă treaba în Gabon. A murit tătucul patriei după 42 de ani de domnie (convertit la islam în urmă cu vreo 35 de ani – pour la bonne bouche), participă chiar Sarkozyul în semn de omagiu. Vor fi alegeri după doliu şi poporul va avea de ales între fiul decedatului, actualmente ministru al apărării, şi ginerele decedatului, dacă nu apare vreo surpriză şi un alt membru al clanului nu va dori să-şi încerce norocul. Pe mine mă încîntă tăria principiilor occidentale şi poziţia consecventă în sprijinul democraţiei şi împotriva nepotismului şi a dinastiilor politice, de exemplu. Mda.

Amănunt lipsit de importanţă: exploatarea rezervelor de petrol de acolo se face de către cine trebuie. Bănuiesc că redevenţele plătite sînt, totuşi, ceva mai mari decît cele plătite de OMV altor băştinaşi.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: