Băsescu: cronica unei morţi anunţate

Aşa se pare.

Viteza cu care PNL s-a luat după Toinette, care se grăbise ieri să dea semnalul, arată că băieţii nu sînt dispuşi să se scufunde. Mai bine pe val decît luat de val.

Cu OK-ul american pentru Geoană şi cu mizeria de alegere pentru posibilul premier ai zice că şi principalul tartor UEist din zonă – Germania – merge pe aceeaşi carte. De UDMR mi-e şi silă să pomenesc.

Va pierde Băsescu ? Nu văd cum să nu piardă.

Mici posibilităţi ar fi, totuşi. De exemplu, citeam la o televiziune un banner din care reieşea că Toinette se va implica în campanie. Ei, nu mă-nnebuni, în ce calitate ? Se crede duumvir ? Bine, înţeleg că entuziasmul elitist trebuie păstrat la cota de fierbere, dar nu elitiştii îl vor alege pe viitorul preşedinte. Mai mult va încurca, majoritatea nu stă cu ochii holbaţi la A3, Realitatea, B1 sau alte oficine electorale frenetice.

Mai e o chestie, dar e prea delicată ca să mă încumet să o amintesc altfel decît ambiguu. Scriu doar atît: nu am impresia că oamenii preşedintelui au vrut să-l piardă. Poate mă înşel, dar dacă nu mă înşel, uitaţi-vă la ei şi veţi vedea că Matrozul are încă un sprijin redutabil.

Dar, să presupunem că Băsescu pierde. Ar fi şi plictisitor să mai irosim 2 săptămîni cu stupidităţi de campanie şi să nu vedem schimbarea regelui. Că de bucuria nebunilor avem parte tot timpul.

Şi după aceea ?

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: