Fără UDMR !

Simplu.

Oricît e de mincinos Băsescu, cu toată trădarea din 2004, chiar dacă nimeni nu l-ar crede, indiferent dacă tace sau cere sprijin electoral împotriva ungurilor, în clipa în care PSD acceptă şi această ultimă porcărie pe care încearcă să i-o bage pe gît PNL, Geoană pierde orice avantaj pe care l-ar fi avut în faţa lui Băsescu.

Pe hîrtie nu pare. Dar pe hîrtie PNL figurează cu 20% pentru că 3% vin de la unguri. Alţi 5%, cel puţin, nu sînt PNLişti, l-au ales pe Crin şi atît. Iar printre votanţii lui Geoană sînt şi naţionalişti şi destui care nu sînt deloc încîntaţi de o asociere cu PNL şi, cu atît mai puţin, cu UDMR.

Nu-l crede nimeni pe Băsescu, dar nici nu-l va crede nimeni pe Geoană dacă invocă o alianţă cu UDMR drept o condiţie a victoriei. Nu este. Cum nici o alianţă pentru guvernare cu UDMR  nu este necesară. Deloc. Bineînţeles, nici negocierea unei formule de guvern nu are vreo legătură cu obiectivul declarat – alungarea lui Băsescu.

Dacă e normal ca PNL să încerce să obţină avantaje politice, nu este deloc normal să-i bage, la grămadă, şi pe UDMRişti. Asta dacă nu recunosc, pe faţă, că ei şi UDMR sînt un singur partid, de fapt, cum toată evoluţia lor din timpul ultimilor 5 ani pare să o dovedească.

Prostia PSD-ului ar fi însă incredibilă dacă acceptă.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Draghi Puterity  On 25 noiembrie 2009 at 15:46

  In 2004 votantii PRM l-au preferat pe Basescu lui Nastase tot din cauza a ce le-a spus Basescu despre unguri. Uitand in mod inexplicabil de modul magistral in care Nastase a dezamorsat bomba cu „legitimatia de ungur”. Ce a urmat? Laszlo Tökes in PE, cu voturilor ungurilor din… Ialomitza. Marca Basescu.

  Acuma desigur Mircea Geoana nu e Adrian Nastase, a fost, este si va ramane un prostanac, cu toate riscurile pe care le implica acest lucru din pozitia la care spera el sa acceada. Totusi, Geoana pare sa aiba mai multi anticorpi nationali decat Basescu care doar ii simuleaza intr-un mod dezgustator, populist.

  Sa judecam, si sa nu ne lasam prada emotiilor, gresind cum am gresit in 2004.

  • conumishu  On 25 noiembrie 2009 at 18:18

   Şi din cauza celor spuse de Băsescu, dar mai mult din cauza prostiei lui Năstase dintre cele 2 tururi. Nu e un idiot, nici atăt de arogant încît să-l mănînce în fund într-un mod atît de sinucigaş şi totuşi a comis prostia să declare că se va alia cu UDMR. Care a sunat şi teribil de arogant. De ce? Greu de spus. E posibil să fi cîştigat şi aşa alegerile, la mustaţă, nu degeaba se îmbrăcaseră portocaliu să înceapă revoluţia a la Kiev.

   Năstase nu este un mare patriot, în nici un caz nu poţi spune asta din acţiunile lui politice. La el acasă o fi. Eu m-am plictisit de rezistenţa subtilă care ne face să pierdem sistematic toate bătăliile, care ne-a adus la 80% tribut dat străinilor. Ar mai fi drama sîrbilor. Da, conteaza că noi nu am avut zeci de mii de morţi, dar nici sîrbii nu mai păstrau o parte din Bosnia şi toată planeta ar fi recunoscut aberaţia de stat Kosovo dacă nu luptau cum au luptat. Istoria românilor e plină de compromisuri şi plecări de cap în faţa unor forţe mult mai mari, dar e constant marcată de replici dure şi cu obiectiv clar. Prin echilibrul acesta, care presupune curaj, răbdare şi scopuri bine definite, am reuşit să existăm. Acum văd că ne lipseşte curajul şi că nu mai sîntem buni decît la mişcări tactice, strategie ioc.

   Nu e vorba de nici o emoţie. Personal, îl prefer pe Geoană, dar nu voi vota, cum nu am votat la turul 1. Nici acum nici altădată. Hoţia e atît de mare încît nici nu mai am vreun reper după care să o evaluez. Iar dacă Geoană, ca persoană, e probabil mai decent din multe puncte de vedere decît Băsescu, tot e prea puţin. Îmi asum şi starea de exclus politic, nu am de ce să prefer pe cei care mă tratează cu dispreţ şi care, sistematic, reînnoiesc pactul comandat din afară prin care naţionaliştii sînt declaraţi paria.

   Chiar dacă recunosc în duşmanul de azi un adversar mult mai puternic decît sovieticii din anii 50, nu cred că rezistenţa de azi se ridică la nivelul celei de atunci. Ne pierdem ţara şi prin sensul în care ne deformăm modul de a recepta realitatea. Atunci mergeam spre clarificare, acum spre autoamăgire.

   În altă ordine de idei, cine vine şef la PSD dacă Geoană cîştigă?

 • Sorina D.  On 25 noiembrie 2009 at 20:49

  Nu se poate fără. Sau nu se mai poate. E ca în poezia aia cu partidul e-n toate, e-n cele ce sînt etc.
  Frunda era la Realitatea TV. Părea chiar uman…

  • conumishu  On 25 noiembrie 2009 at 20:50

   Nu e. Uman. Are doar un chip performant.

   Se poate fără.

   “Cele ce mîine vor rîde la soare“. UDMR nu îmi pare capabil să rîdă, darămite să-i facă pe alţii să se simtă bine.

 • Sorina D.  On 25 noiembrie 2009 at 20:55

  Mie nu mi se pare că e performant. Chipul. Mai degrabă voit rasat. Ziceam că părea uman în atitudine.
  Nu sînt de acord că nu ştiu să rîdă şi nu mă gîndesc la „Văduva veselă”, am în minte rîsul lui Marko cînd pune de-o coaliţie.
  Unii zic că e perpetuu…(sic!)

  • conumishu  On 25 noiembrie 2009 at 21:19

   E un chip care emulează comportamentul uman, altfel nu e chiar de ultimă generaţie.

   Văduva veselă e creaţia UDMR?

   Poate perputuum mobile. Veşnicia UDMR reprezintă o garanţie a existenţei statului naţional. Ar trebui să-l decretăm obiect de patrimoniu.

 • Sorina D.  On 25 noiembrie 2009 at 21:31

  „Văduva veselă” e de un maghiar care fiindcă trăia în Austria era democrat, că nu se poate altfel. Sau se poate?
  În fine, văz că vrei să ai ultimul cuvînt. Pe blog. Pe coaliţii nu o să-l ai. Să fim corecţi… sau realişti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: