Preşedintele ueuropean, o schiţă de portret

Nu ştiam mai nimic despre individ, nu-mi scapă simbolica asociată alegerii unui belgian, aveam o părere proastă despre Belgia din motive asemănătoare cu ale autorului:

Meet the president – Paul Belien

Am primit link-ul prin e-mail şi mulţumesc pe această cale.

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Draghi Puterity  On 1 decembrie 2009 at 0:37

  Interesant… Iti lasa un gust amar, insa daca ne gandim la milioanele de morti din razboaiele Europei, parca devine totusi mai suportabil, nu crezi?

  • conumishu  On 1 decembrie 2009 at 1:20

   Dacă războaiele pot fi evitate, foarte bine. (Contează la fel de mult şi ce fel de societate se doreşte. Parcă ar conta şi părerea celor mulţi, corect informaţi.)

   Din cîte ştiu eu, nici un stat nu s-a construit pornind de la premiza că astfel se evită războiul între (viitoarele) provincii. Trebuiau să existe alte elemente care să ducă la o apropiere. Echilibrul puterii se poate realiza şi prin alte forme, altfel ideea că statele sînt incapabile să nu se războiască dacă nu le emasculezi sau desfiinţezi ne duce într-o fundătură logică.

   Noi trăim într-o lume fără război la poartă, aproximativ. Numai că nimeni nu poate să afirme că absenţa războiului în Europa este o consecinţă a existenţei UE şi, cu atît mai puţin, nu se poate pronunţa despre proiectul SUE cum că ar aduce o garanţie şi mai bună.

   Dar cu imperiul ce facem? Deocamdată, americanii dau armata occidentului, mîine nu vor mai fi capabili singuri, iar fără superioritatea militară toată stabilitatea occidentului se duce în p.m. Eu aş zice că datorită neputinţei de a mai controla lumea s-a catadicsit înnobilarea unor naţii altfel dispreţuite şi care nu pot emite mari pretenţii. Dacă se dorea pace veşnică, îi integrau pe ruşi. Nu zic, poate nici ruşii nu se lasă uşor (nu că văd multă corectitudine din partea occidentală), dar poate ştiu ei de ce nu renunţă la suveranitate.

   • Draghi Puterity  On 1 decembrie 2009 at 16:32

    Au fost multi in Germania care si-au dorit pe la inceputul anilor ’90 aducerea impreuna a resurselor naturale rusesti cu capitalul si tehnologia germana ca o contrapondere la dominatia americana. Desigur, this has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move cum ar zice Douglas Adams. Asa ca integrarea Rusiei s-a incetinit, dar nu s-a oprit. Vezi oleoductul subacvatic apropbat pe ultima suta de Schröder, sau aproape reusita de la Opel, dar si MULTE alte proiecte mai putin celebre. Razboiul din YU, revolutiile portocalii, sau impingerea Georgiei in aventuri iresponsabile, sunt doar cateva exemple pentru metodele folosite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: