Nu e bine

Țiganul împușcat în cap, cu șanse mici de supraviețuire, hoț surprins la furat împreună cu complici e o victimă firească a degenerării grave introduse de cagularea actului politțienesc în România.

De la descrierea de ieri, din care se înțelegea că, după cîteva focuri de avertisment și unele îndreptate spre roțile automobilului cu care au fugit hoții, s-a tras în plin, azi se insinuează varianta ricoșeului. Logic. Prea puțea.

Nu-i plîng pe hoți, nu îi prefer polițiștilor, dar nu pot accepta senin jegoșenia anticetățenească a descinderilor brutale, a devastării apartamentelor, a terorizării celor, suspecți sau nu, surprinși la locul descinderii, a arestărilor în masă, dictatura diverselor procuraturi sau altor instituții alfabetice, cum se zice la americani, și aura neagră a acțiunilor în forță, gîndite nu ca o descurajare a bandiților ci pentru ca să impresioneze privitorii și, caz după caz, să-i frăgezească pentru a accepta o stare aberantă drept normalitate.

Nu folosești arma oricînd, nu merită să omori pe cineva pentru o infracțiune care, în mod evident, nu punea în pericol fizic pe nimeni. Polițiștii nu erau amenințați, nu a fost o situație în care trebuiau să decidă într-o secundă. Să zică mersi dacă scapă cu ricoșeul.

Prea sîntem luați drept cetățeni de mîna a doua.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: