Ca să fie clar

Refuz să fiu complice cu ucigașul Sarkozy la distrugerile și omorurile care vor fi comise de soldații NATO în Libia.

Refuz să fiu complice, la grămadă, la eventuala sfîrtecare a Libiei prin actuala intervenție externă.

Resping cu dispreț minciuna conform căreia bombardarea Libiei se va face pentru a proteja populația civilă.

Refuz să accept încă o complicitate tacită, în calitate de cetățean al unei țări NATO și UE, la distrugerea unei țări care nu a făcut României nici un rău.

Refuz să devin complice la încă o expediție de pedepsire și jaf, camuflată sub vorbele goale ale unor mincinoși dovediți, demascați în repetate rînduri, și sub acoperirea ridicolă a Consiliului de securitate al ONU, devenit o simplă mașinărie de ștampilat, la comandă, toate mîrșăviile comandate de către americani (cel puțin în sfera de influență pe care nu le-o contestă China sau Rusia – complice și ele prin neexercitarea dreptului de veto).

Refuz să accept dublul standard, nu mai înghit minciunile (multe deja demontate) furnizate de media controlată de aceiași ticăloși care nenorocesc politic, social și economic planeta.

Nu recunosc dreptul de a decide ce e bine și ce e rău, cine e bun și cine e rău unor maimuțoi politici lipsiți de orice urmă de onestitate și moralitate.

Războiul declanșat acum în Libia de către stăpînii coloniali de ieri și de azi, în care România a fost aruncată automat prin apartenența la NATO (indiferent că se încalcă, încă o dată, statutul tratatului) și UE, nu este războiul meu, îl condamn și îl resping.

E tot ce pot să fac și afirm acest lucru încă de la început, ca să fie clar, după cum scrie în titlu. Fie ca încă un păcat major să cadă pe capul criminalilor cunoscuți, nu am de ce să atrag pedeapsa și pe capul meu, tăcînd ca oaia în țarc.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • bogdan  On 19 martie 2011 at 22:18

  Și eu simt la fel, dl Valerius simte și el la fel și probabil încă mulți alți români simt la fel ca tine, intrecere.

  Cât despre ONU, bun venit în politica externă neocolonială a sec. XXI! 🙂

 • conumishu  On 19 martie 2011 at 22:57

  O minoritate. Oricum e mai spectaculos războiul, nu? Cînd e în capul altora.

  Efectele se vor simți însă. Plus că nu pare să existe un sfîrșit la șirul de aventuri, amestecuri brutale, minciuni. O altă ordine mondială, mai bună, nu poate să apară dacă toți se mînjesc și se complac în minciuni care duc la acțiuni prin care se omoară oameni ca să nu se mai omoare oameni, distrugi țări ca să le aperi de dictatori, plîngi săracia ca să-i împingi pe săraci să o schimbe cu una nouă, la alți stăpîni. Eventual din ruinele care trebuie „reconstruite” cu spor.

  O fi ilustrativă abținerea exact a celor 5 puteri (China, India, Rusia, Brazilia, Germania) care par să-i lase pe americani și pe cei doi căței fideli să-și frîngă gîtul, însă, chiar de ar fi să se întîmple așa (puțin probabil), nu anunță nimic bun în privința felului cum va arăta lumea după prăbușirea imperiului american. Asta pentru un viitor incert. Pentru prezentul concret, Libia va avea de suferit cu siguranță mai mult decît fără amestecul „umanitar” al bombardierelor și rachetelor occidentale.

 • bogdan  On 20 martie 2011 at 0:00

  Intrecere,

  Suntem o rasă destructivă. Ideea este să încercăm să fim mai buni. Prin poziția noastră, noi dovedim că există o cale spre mai bine, iar americanii și alți tâmpiți ca ei nu sunt ”for ever”.

  Acum, pe de altă parte, Gaddafi are păcatele lui, dar, sincer, în toată chestia asta îl plac pe el, nu pe marionetele din Benghazi.
  Și mai sunt sigur că, deși acum, nu toți libienii sunt prosperi, dacă va fi dat jos Gaddafi, majoritatea covârșitare a libienilor, așa cum spui și tu, vor fi niște slugi sărace, conduse de marionetele Vestului.

 • Valerius  On 20 martie 2011 at 9:02

  Susțin manifestul dv.

  Vinovați sunt nu doar dușmanii externi, vinovate sunt și cozile de topor din Libia.

  Au fost și sunt cozi de topor și la noi în țară; vedem cât de mult a suferit pădurea din cauza complicității lor cu toporul.

 • conumishu  On 20 martie 2011 at 20:07

  Aveți dreptate, le-ar fi fost mai greu să intervină fără „cererile de ajutor” ale „poporului” (termen disprețuit altfel, care sugerează inadmisibile pretenții „populiste”, mofturi-dorință de participare la împărțirea tortului PNB-ului, nerecunoștință față de cei care se chinuie fantastic să le asigure locuri de muncă prin sudoarea capitalului, etc).

  Cred că domnii ar fi găsit soluții și atunci, mai ales că publicul occidental e deja intoxicat profund și reacționează, în bună măsură, pavlovian.

 • Florian Liviu  On 21 martie 2011 at 15:13

  Ader la textul dvs.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: