O reacție întîrziată

Urmăresc o emisiune la A3. Invitat istoricul Dinu C. Giurescu.

Acum, cînd se precipită dramatic procesul de destrămare a României – prin legile educației, a statutului minorităților și a regiunilor de dezvoltare, după ticăloșia spînzurării simbolice a lui Avram Iancu, la Miercurea Ciuc, de către un paramiltar ungur, după încă o rundă proaspătă de declarații criminale ale autorităților cele mai înalte din Ungaria, iată că se descoperă (pentru cei mai mulți, cărora la vremea respectivă probabil li se bombarda mintea cu tot felul de prostii) un adevăr simplu. Ungaria vrea Transilvania și acționează, în cea mai mare parte și cu cel mai mult succes prin organizația UDMR, pentru atingerea acestui scop. Dacă nu pot spera la toată, „măcar” la cît le-au dat Hitler și Mussolini, ba chiar un pic mai mult.

Articolul (re)descoperit, acum cînd arde casa, se poate găsi aici.

Nu se va întîmpla nimic bun, destrămarea se va produce, în toate planurile. Ar fi și ridicol să-i suspecteze cineva de patriotism pe liberali sau pesediști (luați ca partide, individual vor mai fi români printre ei, dar slabi, ezitanți cînd e cazul să acționeze eficient). Nici de la actualii complici, colaboraționiști, trădători pedeliști aflați (prin rotație) la aparat, nu așteptăm, evident, nimic.  

Cu bizantinismul m-am cam lămurit, funcționează doar cînd nu ai de-a face cu o înverșunare paranoică – de tip unguresc – sau metodică – de tip germano-UEist. Cu turcii a mers, cu teutonii, nu.

Ori ne vom construi destinul singuri, cu fermitate, răbdare și curaj ori vom pieri ca națiune.

Baletul cu portițe, ambiguități, teme secundare inventate la minut, presiuni nedrepte pe care nu numai că la acceptăm, dar le și justificăm, toată acțiunea politică bolnavă prin care nu ne punem niciodată problema cum să rezistăm ci doar încercăm să pierdem mai puțin, să ne doară mai puțin, să ne mulțumim cu cît mai puțin, trebuie să înceteze.

Toate partidele care colaborează cu UDMR și care acceptă să treacă legi antinaționale își trădează țara. Gata, ne-ați mințit destul, ori inversați politica ori faceți bine să dispăreți cît mai repede. Preferabil de bunăvoie.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: