Puțintică luciditate

Privesc cu detașare prostiile emise de politicienii români în legătură cu atacul occidental asupra Libiei. Indivizi care nu sînt capabili să învețe prima lecție – să tacă cînd nu au habar ce vor (ei sau stăpînii), măcar pînă se mai așează lucrurile – măcănesc fără partitură. Partitură care e posibil nici să nu mai fie scrisă. Pentru că evenimentele se precipită și pentru că interesele dulăilor nu converg.

Între ăăă-urile prezidențiale, cu ridicolul comparațiilor copilărești, și tăcerea veșnic ezitantului Iliescu (da, el știe prima lecție), cele două extreme care definesc dezastrul politicii externe românești (care politică externă!?), prefer să prezint o analiză infinit mai profesionistă și mai… decentă. Pentru că lipsa de rușine, cînd nu e tupeu în toată regula, bîntuie printre angajații submediocri ai diverselor interese neromânești pe care îi numim, din inerție, politicieni. Ce mult lipsește acum un Adrian Păunescu.

The U.N. Goes to War

Un alt articol sugerează o explicație pentru votul Rusiei, și nu numai, printr-un posibil conflict Medvedev-Putin cu codiță americană la mijloc:

Gaddafi triggers Kremlin rift

Putin – la obiect:

Medvedev – în pădure:

––

Am anticipat corect. Ne plimbăm fregata mai spre Libia„To the shores of Tripoli” – cum zice imnul pușcașilor marini americani, ramură a armatei americane inventată într-o cîrciumă (Tun Tavern – cîrciumarul de acolo devenind primul ofițer însărcinat cu recrutarea), de unde și afinitățile cu alți frecvenți vizitatori de astfel de stabilimente.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • bogdan  On 24 martie 2011 at 0:35

    Supertare Putin. A zis-o, cu trendul politicii americane. Și remarc și faptul că s-a referit la lichidarea fiilor lui Saddam. Vorbind de lașa și rușinoasa execuție a fiilor lui Saddam, păi ce fac americanii, ei sunt și jurați și călău în același timp? Și mi-a plăcut cum a zis Putin de Irak că a fost vorba de distrugerea unei întregi administrații. Mi-ar plăcea să am stenograma scurtului speech al Putin, s-o postez pe blogul meu.

  • conumishu  On 24 martie 2011 at 19:04

    Da. Din păcate nici Putin nici alt politician nu rămîne consecvent prea mult timp. Există și atitudini față de sau interpretări ale unor situații care nu trebuie să se modifice după cum se schimbă simpatiile sau interesele. Ca să nu mai vorbim că, dacă un comportament ticălos se repetă fără să se întrevadă vreo schimbare, credibilitatea celor care nu par să știe/vrea altceva scade spre zero.

    O fi politica arta posibilului și consecvența în raport cu un comportament moral dificil de păstrat, pe termen lung mai nimic din ce este posibil azi nu rezistă fără „propteaua” a ceea ce, tot azi, pare imposibil. Chestie de viziune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: