Să ne cunoaștem agenții: Khalifa Haftar (sau Hifter)

Ce mai contează că nu i se știe ca lumea nici numele.

Nu mă mai laud cu o altă anticipare corectă (să vedem dacă le iese pînă la urmă, se mai pot schimba multe), pentru un român ironia prelurii puterii, dacă Gaddafi cade, de către un FSN nu putea trece neobservată. Bănuiesc că prea le nimeresc pentru că mă apropii de media psihologică a publicului țintă, acela ceva mai interesat de politică. Chestie care ridică întrebarea: cînd au pus (CIA & co) de „revoluția” libiană, înainte sau în timpul celei egiptene?

De unde și întrebarea din titlu articolului la care trimite link-ul de mai jos:

The Arab Awakening, Hijacked? – The long hand of Washington reaches into Libya

Articolul anterior celui menționat, de care se leagă strîns, completează imaginea intervenției occidentale în Libia, plănuită, organizată și, iată, desfășurată din ce în ce mai fără perdea.

În loc de concluzie, poate amară la prima vedere:

 The Libyan people certainly have a right to rebel against the sinister clown Gadhafi. They also would be fools not to accept such aid as they can manage to find in order to win their fight. The problem is that the price of that aid will be so high that their independence will be compromised beyond redemption. It may be preferable to have one’s future „mapped out” by the Western powers acting in the name of the „international community,” rather than by an aging autocrat with delusions of grandeur, but in the end they’ll rebel against that, too, and rightly so. ” ( Libya and the Obama Cult )

Între timp, bombardamentele continuă. În Libia și în România.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • bogdan  On 4 Aprilie 2011 at 20:40

  Frate, hai s-o spunem pe aia dreaptă, Gaddafi a construit – fabrici, drumuri, case, a scos apă din deșert, totul făcut cu banii scoși din petrol, după ce i-a scos din cașcaval pe occidentali, prin naționalizare!

  Bine ai zis-o cu FSN-ul , dracu’ îi ia pe libieni dacă vin monșerii ăia, marionetele Vestului! 🙂

 • conumishu  On 5 Aprilie 2011 at 19:19

  De venit, vin. Doar la formă se mai lucrează.

  Nici dictatorii nici democrații nu cer părerea celor mulți. De unde și nevoia tot mai mare ca, măcar atît, cașcavalul să rămînă în țară, altfel disputele pentru împărțirea lui sînt degeaba. Aici avem avantaj Gaddafi.

  Știu că ai dreptate în ce spui, cum știu că vin momente în care primează „să ne mai lase că ne-am săturat”. Vin, se confecționează, ce mai contează!

  Verdele în deșert se poate vedea în imaginile din satelit. Există zone cu niște cercuri mari în diferite grade de înverzire și/sau construcție. Adînc în sud, nu în zona mai blîndă de litoral. Chestiile astea par să conteze mai mult pentru urmași (dacă nu fură „țiganii” țevile de la irigații de azi par un vis – nu libian, ceva mai pe aproape).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: