Rostuiri

Primesc un link interesant: Cine e in spatele intermediarului Petrom?

Prilej pentru a-mi dovedi rostul.

Eu nu întreb de ce va cîștiga licitația un grup de șmecheri, presupuși ruși, ajutați de o bandă de presupuși români. (Evident, ceilalți hoitari participanți nu sînt cu nimic mai recomandabili. *)

Eu întreb (nu sînt singurul): de ce se vinde pachetul de acțiuni ?

Trădătorii nu sînt cei care cumpără.

Alt link: Romanii pierd la ruleta ruseasca inca 9,8% din actiunile Petrom

Nu am atîta energie, poate mai am și eu cîte ceva de pierdut, încît să mă leg, în context, de Fondul Proprietatea și de adevăratul său rost. Pentru că s-ar putea ajunge cu adevărat la moarte de om. Deși nu înțeleg nici de ce trebuie să moară lent românii mei pentru alții ?

Supărarea pe ruși ilustrează clar cît de avantajos este să cumperi de la statul român. Nerușii n-au vrut să dea nici atît.

* – sau sînt? Doar nu ne soma degeaba gauleiterul în acest sens?

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • miki  On 12 aprilie 2011 at 11:06

  Apreciez!

 • Marcel  On 12 aprilie 2011 at 19:06

  Se vinde pentru 500 mil. euro acum.
  Cat produc cele 9,8% din actiuni pe an ? Si cat de mare este nevoia de bani acum ? daca pastram aceste actiuni in patrimoniul statului, avem o sursa constanta de venituri, daca le vindem avem o gura de oxigen acum.
  Rostul Fondului Proprietatea este acela ca fosta nomenklatura sa nu piarda nimic, iar obligatia statului catre fostii proprietari sa fie transferata asupra tuturor celor ce au contribuit la constituirea avutiei nationale in timpul fostului regim .

 • conumishu  On 12 aprilie 2011 at 19:24

  🙂

  Mulțumesc.

 • conumishu  On 12 aprilie 2011 at 20:00

  Sigur. Așa a fost și cu băncile, cu Romtelecomul, cu Petromidia, cu distribuția de utilități, și altele. Surse de profit… veșnice. Cu cheltuieli de funcționare sau aducere la zi, oricum mici față de piața asigurată la o marjă de profit care permite orice, inclusiv credite pentru modernizări cu dobînzi mici, pentru că nu există risc. Altele, cum ar fi petrolul, gazele sau aurul, se termină la un moment dat, dar exploatîndu-le tu, profitul ar fi de multe, multe ori mai mare decît suma primită inițial și redevențele de care rîd gabonezii de noi (nu e glumă).

  Investiția statului a fost interzisă tocmai pentru a fi siguri că nu există alternativă la capitalul străin, capitaliștii autohtoni neexistînd. Cum nu vor exista niciodată în colonii.

  Nu, Fondul Proprietatea nu despăgubește foști proprietari (poate picături, plus unii aleși pe sprînceană; las la o parte aberația de principiu prin care nici nu s-a făcut o plafonare și s-a acceptat și restituția în natură ca prioritară unde mai e posibil, chestii unice pentru România, o crimă economică – crimă pentru că nimeni nu poate fi atît de prost).

  Problema cu fondul e alta și n-are rost să discutăm despre ea. N-am chef să mă pun cu o forță prea mare, care va plăti cîndva pentru nedrepățile pe care le face. Cum m-am și „plictisit” de ubicuitatea prin care găsește permanent alte și alte modalități de a-și atinge scopurile.

  Nu nomenclatura a naționalizat, a făcut-o România. S-a sărit peste cal, a fost împinsă spre absurd uneori, dar era o măsură necesară. Cum este și va deveni tot mai necesară pentru vremea noastră. Doar nu cred globaliștii că li se vor naționaliza bunurile corporațiilor la prețul pieței, după ce au cumpărat la solduri?

  Se va întîmpla, cu riscuri din ce în ce mai mici, pe măsură ce tot mai mulți nu vor mai avea nimic de pierdut. Altfel, am avea cu adevărat o dovadă de prostie națională.

  Ar fi un subiect de mirare de ce nu înțeleg cei mai înstăriți că probabilitatea de a pierde mult (sau tot) e mai mare dacă se cramponează de carul triumfal al ocupantului. De aceștia va depinde, în bună măsură, dacă recuperarea economiei se va face pașnic sau violent. Și de marile corporații, care, bineînțeles, se cred invincibile, au acum profit maxim, deci nu au motivație să schimbe ceva.

  Bănuiesc că momentul va veni sincron cu alte evenimente similare din alte locuri unde cuțitul va fi ajuns la os.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: