Puțuri (un plural EBA !?)

Fără pretenții, fără iluzii. Din selecția personală: astăzi, italienii față cu Libia – un vomitiv.

Libyan rebel leader pledges to safeguard Italian interests – o tarantEUla à la berlusconieze

Umanitariști cunoscuți. Grijulii, cu dragoste față de făpturi, dacă nu nevinovate, măcar minore. Mai minore decît libienii… greu de găsit. Se conturează și un șef cu al său consiliu național tranzitoriu. Cum tranziția de la național la multinațional(e) pare sigură… Nu și lină. De sus, din supersonic, denivelările nu se simt. Revin la… tranzitoriu. Recunoscut de francezi, italieni și Qatar (cu alte cuvinte, al Jazeera se va screme tot mai chinuitor). Băse, tu cînd ?

Ilustrația muzicală nu se vrea o anticipare. Deocamdată, ne aflăm într-o piață libiană. Nu e piața Floreasca, dar prețurile sînt convenabile și localnicii care contează vor să respecte normele UE pînă la un capăt.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • bogdan  On 21 aprilie 2011 at 0:27

  http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-13143988

  Marea Britanie, Franţa şi Italia trimit câte 10 consilieri, apoi arme, apoi trupe şi tancuri, că interdicţia aeriană se poate face şi de la sol.

  Impotenţii ăştia de rebeli şi de trupe SAS şi din Legiunea străină nu sunt în stare să învingă armata lui Gaddafi care e formată numai din indivizi al căror singur gând este de dezertare.

 • conumishu  On 21 aprilie 2011 at 21:39

  Am văzut. Nu cred că vor trimite trupe din acelea pe care trebuie să le aduci cu onoruri militare dacă au călcat greșit. Ieri le-a mai murit francezilor un soldat în Afganistan.

  Văd că Gaddafi se încăpățînează să nu lase terminalele petroliere din est-centru. Cît timp nu vor fi ferm în mîna rebelilor, lupta continuă.

  Deocamdată rezistența lui e necesară pentru propagandă. Dacă se prelungește devine o problemă. Atunci se va vedea cît sînt dispuși papagalii să se implice. Legiunea străină a rămas mititică după restructurări, iar altceva nu știu să aibă. Poate englezii. Macaronarii ar fi ultimul lucru de care au nevoie libienii, deși la tupeul dement care bîntuie prin occident, probabil că trupele fostei puteri coloniale sînt considerate ca o favoare ce li se face băștinașilor.

 • conumishu  On 21 aprilie 2011 at 21:53

  Să nu mă las dus de val. Libieni cu destule ghilimele, nu cred nimic din pretențiile de reprezentativitate pe care le afișează benghaziștii promovați de occidentali.

 • conumishu  On 22 aprilie 2011 at 0:08

  Britain is now publicly doing what it expressly said it would not do when the no-fly intervention began: putting boots on the ground in Libya. France is taking similar action. Given that the rebel forces have convincingly demonstrated their inability to win on their own, given the sizeable negatives for David Cameron and Nicolas Sarkozy of an open-ended, inconclusive conflict, and given Barack Obama’s flat refusal to do any more, the question now is: how many more British and French boots will follow, sooner or later, in the advisers’ fateful footsteps?

  The Libyan mission is creeping, no doubt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: