Cu ei de gît !

Cînd îmbătrînești… te repeți. Mai rău, și parcă tot mai des, te citezi.

„Ratingiştii au întotdeauna stăpîn şi pretind întotdeauna că sînt independenţi.

În caz de SUA, de exemplu, alde Moody au sugerat timid, preţ de o zi, două, că ratingul AAA pentru datoriile americane ar putea fi puţin cam prea bun. După care au tăcut cînd au fost luaţi de urechi. Administraţia SUA recunoaşte cu nonşalanţă că se va dubla datoria publică în următorul deceniu, deşi de pe acum cifra este astronomică. Deficitul bugetar va atinge 33% anul acesta. Datoria SUA rămîne cea mai bună din lume, of course.”

Scriam cu un an jumătate în urmă că ratingiștii trebuie mătrășiți ca fiind extrem de periculoși. Iată-i la lucru. Moody blues for Portugal.

Portughezii i-ar strînge de gît. Grecii i-ar strînge de gît. Irlandezii i-ar strînge de gît. Americanii… americanii nu. Americanii încă dorm, cei mai mulți, dar tot de acolo se va naște revoluția, nu numai ca o ironie a istoriei.

Cînd vin peste tine, cînd călăul-torționar te ia în primire, atunci parcă nu mai susură la fel de melodios șarpele mediatic, fardul maimuțoilor politici fără țară crapă.

L-ați privit pe Barroso, l-ați auzit ?  Cică e portughez, le-a fost prim ministru. Ce javră penibilă. Slugă bătută a bancherimii, dobitoc prins între forța euro care nu trebuie să piară și bancherimea ce speculează euro de care depinde, la grămadă cu țările-victimă forțate să sufere, pentru că așa (le) trebuie. Căpetenie UEistă tipică. Nu-i așa că te poți baza, ca portughez, pe dumnealui ? Ca noi pe Cioloș… EBA, Teocheș, Renata, Mona, Seve… (pauză de rîs). [Lasă că nici Vadim nu are ce căuta în „parlamentul” antinațional. La fel cum o națiune nu are ce să spere de la malaxorul de națiuni.]

Îmbătrînesc, mă repet, mor cu ei de gît. Sau nu eu mă repet ? Nu e o dilemă. Sau, dacă este, nu-i doar a mea.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: