Delirul norvegian

Gripa A1N1 sau ce clasificare are priză mai bună la public. Sau porcină. Cu toate că se poate face prea ușor o asociere cu porcăria întregii afaceri.

Executarea lui bin Laden. Presupusa. Cu ritualul păgîn al împrăștierii rămășițelor. Cică.

Chilotardul socialist multimilionar, liber să se judece din vile luxoase și să asigure circ. La fel ca mogulul Murdoch, „interceptatul”.

Distracțiile minore, dar foarte sîngeroase, african-asiatice: Libia, Yemen, Siria, Bahrein, Coasta de Fildeș. Plus cele două teme clasice: Irak și Afganistan (cu Pakistanul bonus pentru cei ce coboară sub un anumit nivel).

Era nevoie de ceva european, cu albi blonzi și „creștini conservatori de extremă-dreaptă” (foști socialiști după carnetul de partid, dar asta nu se pune decît în trecere).

Bun, s-a găsit, s-a comis, s-a întîmplat, din senin sau nu. Nu, nu, nu…

Acum a explodat delirul. Nu cred să fi văzut jeg mai demențial, zvîrcolire mai stupidă decît așa-zisele relatări de presă despre dubiosul eveniment norvegian. Nu mă interesează prea mult ce s-a întîmplat acolo. La cîtă străduință pun haznalele mediatice să ne „informeze” despre toate măcelurile cu chichirez, de ce aș mai reacționa? De crezut oricum nu cred nimic din ce ejectează canalele mediote. Și atunci ? Observ doar metastaza explozivă, degenerarea definitivă a actului de jurnalism. Adio și un praz verde, dacă nu m-aș teme că fascizarea oficială a occidentului tembel nu a devenit iminentă. O merităm, nu-i vorbă.

Parcă aș zice că au omorît-o pe Amy Winehouse ca să tragă circul mai spre „normalul” idiotului cititor de Sun, că prea e aberant delirul norvegian din media. Se dau lupte intestine printre canaliile care ne sugrumă. Prea multă vînzoleală, prea multă instabilitate gratuită (sau aparent).

Mi-e scîrbă, normal. Ei și ? Vai de părinții de copii !

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • bogdan  On 24 Iulie 2011 at 22:50

  Ai perfectă dreptate cu mass-media. Totuși, 90 de oameni împușcați, adolescenți, am înțeles, este ceva foarte grav.

 • Draghi Puterity  On 25 Iulie 2011 at 12:34

  Intre timp 93 and counting… 😦 Interesant e ca ii baga in ecuatie pe templieri si pe masoni la faza asta. De mult s-a incercat redirectionarea urii islamo-westice catre Europa. Faptul ca acum se recurge la astfel de mijloace extreme ma face si pe mine sa cred ca shoudaunul e aproape. Si, nu are cum sa nu aiba de a face cu faptul ca in lupta pentru cine se prabuseste financiar ultimul UE a ajuns intr-o pozitie usor avantajoasa dupa ultimul summit.

 • conumishu  On 25 Iulie 2011 at 20:49

  Sigur ca e grav, extrem. Nu cifrele le pun la indoiala, e normal sa varieze la inceput. Modul in care s-au aruncat, in ultima instanta, sa terfeleasca o drama, sa speculeze abject acolo unde ar fi trebuit sa incerce sa fie rigurosi, aici e marea buba. Nu avem de a face cu ceva nou, doar gradul de umblat in mintea cititorului bate orice inchipuire.

  Si eu cred ca, de aceasta data, exista o componenta Europa vs SUA, dar intrezaresc si componenta globalist-integratoare cu orice pret in anumite accente.

  Legatura, fortata dupa mine, care se face cu Oklahoma City, merita atentie. Cu toate ca a fost nevoie de 11 septembrie 2001 (apropo, se apropie 10 ani de la, cine stie ce se mai coace), atentatul de la OC a fost el insusi un punct de cotitura pentru militarizarea/politienizarea Americii. Teroristii astia din afara sint buni, dar nu se compara cu cei bastinasi cind vrei sa justifici tot felul de masuri indreptate impotriva libertatii individuale. La OC e destul de limpede ca a fost un complot in care cel putin FBI si ATF au fost implicate. In Norvegia poate ca nu a fost asa, dar parca vad un pas doi in care sa apara cine stie ce legaturi cu „extremisti”.

  Un prim „succes” se intrezareste, lumea pare tot mai dispusa sa accepte o justitie expeditiva, in buna masura ghidata prin mass media. Mai rau nici ca se poate.

  De ce ar fi norvegianul terorist daca nu il leaga de un complot? Ca scria nu stiu ce intr-un carnet!? Actiunea unui singur individ, chiar daca poate insufla frica, panica, teroare intr-un grup de oameni, nu corespunde automat cu o definitie cu implicatii legale. Orice nebun poate produce teroare in jur fara a fi terorist. Oligofrenia media nu poate fi exclusa, dar imi pare mai mult o insistenta cu scop.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: