Pregătiți poponeața

Urmează o nouă rundă de plăcere furnizată de bancherime, ajunsă din urmă de noul val orgasmic pe care noi, supușii, îl numim criză.

Menționez, inutil, că valorile acțiunilor băncilor au fost printre cele mai afectate zilele astea ( Bank Stocks Plunge Most Since 2009 )

Trebuie salvate, nu ? Mie îmi convine, tot nu am de unde să cumpăr și nici unde să stochez aurul, știu că hîrtia nici măcar bună de șters undeva a euroilor, dolăreilor (chiar a francului elvețian – un mit valabil doar cît există ordinea bancherească actuală) se devalorizează continuu (și nici nu s-au pornit cu adevărat), de am ajuns să trăiesc de pe o lună pe alta. Lumea, societatea nu pot funcționa așa la nesfîrșit. Periculos și trist.

Inutil pentru că minciunile cu competența unora care nu lasă decît dezastru pe unde trec, cu nevoia de solidaritate din partea prostimii ucise cu sistem, cu democrația controlată de legea bancherimii, mai dură decît cea mafiotă, vor continua prin șuvoiul mediatic.

Va veni cîndva o economie în care resursele să fie considerate baza, nu abstracțiile botezate capital sau teoriile care se luptă, cică, pentru alocarea eficientă a resurselor, cînd doar maschează pe adevărații stăpîni care controlează exploatarea și fluxul acestora (aici intră și oamenii, numiți corect, dpv al stăpînilor, resurse umane). Va veni, depinde și peste cît de multe ruine.

O remarcă despre burse. A devenit atît de coruptă funcționarea lor, atît de departe de sensul inițial (strîngerea de capital și răsplata, cînd treaba merge bine, numită dividend; azi nu mai contează decît prețul acțiunilor și specularea, inclusiv pe tendințele inventate de tot felul de ratingiști, în complicitate cu autoritățile statelor devenite anexe ale cămătarilor și speculanților) încît trebuie privite, mai degrabă, ca altă goarnă care dă semnale pregătitoare și o greblă pentru banii fraierilor care cred, ca la cazino, că vor învinge banca.

 

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: