Cică vine o lume nouă

Cică ne îndreptăm spre o lume „normală”.

Nu, lumea care va veni, după teribile frămîntări, va fi normală doar dacă sistemul actual de putere și „gîndire” se prăbușește. Logica economică, destul de solidă, la care face apel un Blănculescu (de exemplu) nu va funcționa corect/normal cu un sistem care va genera în continuare gangsterii cunoscuți.

„Normalitatea” în sărăcie și cu capul plecat e o prostie, garanție a unei instabilități oricînd explozive. Sistemul financiar, modul în care sînt tratate diferite meserii precum și continuitatea într-o meserie și loc de muncă, ca să nu mai vorbim de contradicția terminală dintre resursele finite și orice model economic care nu vede limitele unui sistem închis, nu permit normalitate. Echilibrul oamenilor raționali, unele virtuți vechi de cînd lumea ce par a fi redescoperite acum nu vor funcționa în același sistem criminal, cu aceiași ticăloși, dovediți în înverșunarea bolnavă cu care distrug tot, cu ingineriile sociale ce au afectat deja profund societatea omenească.  Ce să mai spun despre idei demne de a fi considerate care au fost mînjite și transformate poate în opusul lor de activiștii de tip nou, subordonați, conștient sau nu, acelorași tartori?

Lumea se află la o răscruce în toate planurile, fără credință generatoare de speranță, cu probitatea științifică o amintire, cu noțiunea de onoare dispărută, o lume pusă la colț de impostura terorismului mediatic și „civic”, cu altarul vițelului de aur prezent în fiecare suflet. Ce normalitate să apară natural din rahatul ăsta? Să fim serioși.

Se perindă acum trepăduși (înțeleg că Mihai Tănăsescu are frămîntări de genul ăsta) să ne anunțe că vine lumea nouă, dar cu aceiași stăpîni. Bă, băiatu, lasă-ne! Nu neamul vostru e cel de nu înțelegea, în urmă cu 3 ani, că nu se va sfîrși criza prin metodele criminale de îndatorare a statelor către băncile falite ? De ce ar veni altă lume acum, ce s-a schimbat? Neputința voastră, tot mai vizibilă, vă face mai competenți astăzi decît acum 3 ani !?

Prostii de funcționari ai marii bestii. Lumea bancherimii trebuie să piară dacă lumea celorlalți vrea să spere la o oarecare normalitate.

Capul lui Isărescu vrem !

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • lulutza  On 28 Septembrie 2011 at 18:33

  „Lumea se află la o răscruce în toate planurile, fără credință generatoare de speranță, cu probitatea științifică o amintire, cu noțiunea de onoare dispărută, o lume pusă la colț de impostura terorismului mediatic și “civic”, cu altarul vițelului de aur prezent în fiecare suflet. Ce normalitate să apară natural din rahatul ăsta? Să fim serioși.”

  Cata dreptate ai, Coane Misule! E dureros de adevarat si noi nu putem face nimic, nu facem nimic.

 • conumishu  On 28 Septembrie 2011 at 20:35

  Organizat nu facem nimic, dar eu tot cred ca exista in programul/destinul/planul care ii este rezervat omului anticorpi. Si ca se vor activa. Poate dupa febra mare, nu stiu. Orice comparatie isi are limitele ei si, de altfel, cred ca vom mai avea de trecut teste ca umanitate, unele nebanuite azi, pina sa trecem examenul.

 • Draghi Puterity  On 29 Septembrie 2011 at 11:06

  Cred ca inca nu itelegem inca pe deplin in ce masura Internetul a schimbat deja umanitatea. Citeam recent ca pentru tinerii de azi, singurul lucru care mai conteaza e faima. Incepand de la butonul de „Imi place” de pe Facebook, pana la showurile imbecilizante de televiziune unde semi-oligofreni se fac de miru’ lumii ca „sa fie cineva”. Nu stiu daca asta e forma de post-materialism cea mai indicata pentru omenire, ba chiar ma ingrozesc cand ma gandesc ca vom avea o generatie intreaga fara repere morale, dispusa la orice pentru cateva secunde de faima.

 • conumishu  On 29 Septembrie 2011 at 20:17

  E posibil.

  Apropo de faima si de „cele 15 minute de glorie” (citatul apare undeva in articol) la nivel imperial, uite un text incitant de-al lui Pepe Escobar:

  Decline and fall of just about everyone

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: