De la Ilie Șerbănescu citire

„Dar să fie clar, dacă a existat în România un elev silitor al lecţiilor de austeritate predate de FMI, acela este, înaintea tuturor, nu dl Boc, ci dl Isărescu!” ( Adevăratul Boc este Isărescu ! )

Parcă numai la austeritate e domnul silitor ? Cam cum să fi ajuns toată economia în mîna străinilor fără brînciurile isăreștiene, ba cu sufocarea firmelor (de stat) bune de către cele falimentare – prin obligarea primelor să se îndatoreze în loc să permită stingerea datoriilor între cele solvabile, ba prin cursul aruncat fie prea mult în jos fie ținut prea țeapăn (dar numai bun să-l speculeze continuu băncile străine din România), ba prin privirea blîndă cu care a lăsat dezmățul bancheresc să umfle micile (prin comparație cu porcăria de pe la ei de acasă) bule de creștere pe fum care au plesnit, inevitabil, dureros, previzibil, peste fața amărîtului cetățean român nu peste șoricul gros al bancheropodelor străine. L-a auzit cineva să susțină existența unui puternic sector bancar românesc, inclusiv cu bănci de stat ? A blagoslovit în schimb burdușirea cu banii prostimii a băncilor de stat pentru a fi făcute (aproape) cadou străinilor. Dar datoria la minut, de aproape 20 de miliarde, care s-a dus în proporție de vreo două treimi către băncile străine ce șantajau cu prăbușirea sistemului financiar de aici, nu dumnealui a validat-o, în ultimă instanță, ca autoritate supremă în domeniul financiar ?

Bine, n-are nici un rost. E cea mai de încredere persoană din România. Știm pentru că ni s-a spus așa. Și eu cred la fel. Este cea mai de încredere persoană pentru străini. Să ne trăiască !

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: