Somație pentru USL

Un început care ar trebui continuat pînă la a căpăta o anvergură națională. Atunci presupușii salvatori ai nației nu ar mai primi un nou cec în alb, într-un nor de ambiguități și discuții despre fleacuri. Altfel e degeaba. Din nou.

Îi țin aici, în postarea aceasta, cu 1 an înainte de alegeri, pe domnii aceștia foarte patrioți din USL, drept răspunzători, în caz că vor cîștiga alegerile :

––

– Dacă nu asigură stabilitatea guvernării în forma în care au fost aleși pînă la îndeplinirea cerințelor enumerate aici (cu completare pe măsura afirmațiilor și criticilor vehemente pe care le vor aduce în continuare în intervențiile lor publice).

– Pentru orice ezitare în a anula toate legile antinaționale (inclusiv cea a privilegiilor pentru minorități) produse de guvernarea PDL-UDMR-UNPR-minorități.

– Pentru orice ezitare în a naționaliza toate companiile și serviciile care au fost sau vor fi date străinilor pînă atunci, înstrăinare pe care o denunță acum drept o nenorocire pentru țară.

– Dacă nu vor anula orice reformă administrativ-teritorială operată în intervalul de timp rămas și nu vor lăsa, după aceea, răgazul necesar pentru o adevărată dezbatere publică asupra necesității și, eventual, modului în care ar trebui să se întîmple.

– Dacă nu vor modifica legile electorale, inclusiv cu revenirea la un sistem proporțional și cu legarea parlamentarilor de partidul pentru care au candidat.

– Dacă nu mențin sistemul bicameral (sau nu îl restabilesc în caz că actuala guvernare operează modificarea), ignorînd șmecheria cu referendumul hoțesc al lui Băsescu.

– Dacă nu vor renegocia în favoarea României toate acordurile cu FMI/UE despre al căror conținut susțin acum că află doar cînd e prea tîrziu.

––

Mai sînt multe, extrem de importante, deocamdată mă limitez la evidențe. Memoria scurtă ne este unul dintre cei mai mari dușmani.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: