Complotul monarhist

A devenit evident că nu avem de a face cu o ciudățenie, nu ne mai putem ascunde după deget, se desfășoară, pe față, un atentat la bazele statului român în forma sa republicană.

Faptul că o mare parte dintre români nu-l mai agreează, ca să nu zic că de abia îl mai suportă, pe Băsescu a fost răsucit de o bandă de impotenți politici într-o operațiune extrem de periculoasă.

Întîi ne-au pregătit prin oficinele media pentru a vedea în marele trădător de țară un erou, neclar pentru ce fapte anume – detaliile ar deranja, dar, mai ales, „majestatea sa” a devenit peste noapte înalt reper moral. Apoi au deturnat parlamentul într-un fel de anexă de aplaudaci, pentru o zi, pusă la dispoziția aceluiași personaj sinistru.

Acum, profitînd de o sărbătoare autentică pentru toți românii, canonizarea marelui ierarh al ortodoxiei și românismului din Ardeal, Andrei Șaguna, monarhiștii îndrăznesc să ceară socoteală patriarhului României că a îngăduit președintelui în funcție al țării să țină un discurs, dar „și-a permis” să nu participe la încercarea de legitimare a imposturii regaliste din parlament !

Liberalii, cei care sancționează în mod explicit această provocare grosolană, se află foarte aproape de o acțiune care, pe zi ce trece, seamănă a trădare de țară. Fandoseala afabilă a lui Antonescu nu ține. Atacați-l pe Băsescu cît vreți, suspendați-l, expuneți-l în lumina cea mai proastă, treaba voastră, dar cum vă permiteți să deveniți arbitri între ortodocși și conducătorul lor spiritual, cum îndrăzniți să faceți pe moraliștii punînd în balanță participarea lui Băsescu la un important eveniment public, cu neparticiparea patriarhului la mascarada antiromânească din parlamentul țării ?

Mizerabilă operațiune, comandată în mod cert din afară, semn că există unii care nu mai au deloc răbdare și vor statul român spulberat și în formă.

Atacul la ortodoxie, sub masca atacării patriarhului (împotriva căruia au cîrtit la fel de fandosit din prima clipă, pentru că era cunoscut ca bun administrator și abil în ale politicii în adevăratul ei sens), și atacul la republică, prin proptirea trădătorului regal, nu pot fi tratate cu ușurință și cu superficialitatea de talkshow ieftin cu care ne intoxică șmecherii prin aliații lor media.

Pînă aici ! Băsescu nu e Cuza, dar tot n-ați avea nici o scuză. Mai scoateți nasul din fundul Djuvarelor.

(PSD-ul și, mai ales, PRM-ul sînt iar jucate de șmecherașii ăștia care se cred extrem de deștepți. Încet, încet, se vor trezi cu ghiuleaua monarhistă legată atît de strîns de picior, dacă nu se delimitează categoric de porcăria asta, încît nu-i văd bine. La fel cum, deși mai puțin periculos, PSD-ul are atîrnat deja un bolovan politic în sprijinirea „fermă” a candidaturii lui Crin.)

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • horia  On 31 Octombrie 2011 at 22:15

  Coane, n-aş fi crezut, cu ceva vreme în urmă, că ai putea fi animat de o ură viscerală, aş zice chiar patologică, la adresa Regelui, ură care-mi pare că o depăşeşte chiar şi pe a lui Vadim. Cel puţin el, Vadim, ar avea o „justificare”: se tot visează „Preşedinte-Domnitor” şi nu admite să i se spulbere iluziile. Dar domnia ta, ce interes ai?

  Cred că nu există pedeapsă mai mare pentru domnia ta decît să fii surghiunit în Anglia. Cum dracu trăiesc ăia cu o Regină pe cap, e peste putinţă a înţelege. Şi nu numai că nu se îndeamnă a emigra în teritorii prezidenţiale, spre dezrobire, ci mai degrabă caută să stăvilească cohortele de imigranţi care dau năvală, nărozii, să-şi vîre capul sub poala Reginei, micşorîndu-le tivul pe cap de locuitor.

  Acu, nu mi-e limpede; instituţia monarhică te scoate din ţîţîni? sau numai Regele Mihai (şi şleahta lui – iată, îţi fac o concesie, întru propăşirea dialogului)?
  Oricum, după patima pe care pui e clar că nu raţiunea îţi mînă condeiul.

  PS Nu sunt monarhist. Pe la începutul lui ’90 am avut şi eu o perioadă pătimaşă, cînd ziceam: „dacă vine Regele, atunci plec eu din ţară”. După care am analizat lucrurile la rece, şi mi-am dat seama că greşeam. Îţi spun doar atît: Eşti scump la tîrîţe şi ieftin la făină.

  • conumishu  On 1 Noiembrie 2011 at 0:24

   Ai fi fost credibil în a mă face în orice fel dacă nu ar fi atît de vizibilă propria-ți… să-i zic antipatie cronică (sună mai cu moft decît ură viscerală, mai nobil, deh) față de Vadim. De ce? Pentru că, față de discursul respectivului fost rege, se scrie cu literă mică în mijlocul propoziției (altă regulă stupidă, știu), în general față de toată mascarada de acum, Vadim are o poziție mult diferită de a mea. Înțeleg că nu îl urmărești și nu ai de unde ști, îți rămîne să mă crezi pe cuvînt.

   Trec peste surghiunirea mea în Anglia (poate doar dacă vin monarhiștii la putere), unde m-aș afla oricum într-o companie numeroasă de republicani, remarc însă că ai o problemă cu președinții. Ce să-i faci, supărătoare realitatea asta cu alegerile de care îți pare rău după, mai bine să nu ai de ales, nu?

   Ceva tot mă oftică, ajung în curînd acolo.

   Confunzi ura mea față de ticăloși care lucrează țara asta cu o ură față de un nenorocit, indiscutabil trădător, dar astăzi un biet bătrîn, negreșit responsabil și vinovat, dar aflat la o prea mare distanță în timp de momentul de atunci, cu victimele lui de mult oale și ulcele, cu istoria consumată pentru mulți ani ca și cum respectivul nu ar fi existat (alt motiv de enervare pentru cei care încearcă să-l facă să pară că există, darămite important pentru actualitate).

   Nu înțelegi jocul prin care e răsucit și plimbat, scos la înaintare, nu îți este clar de ce toate porcăriile astea sînt nocive acum, nu numai jignitoare. Te faci că nu observi conținutul postării, unde apăr republica și biserica mea ca paveze ale națiunii în prezentul pe care mulți neprieteni nu vor decît să-l răscolească cu cele mai tîmpite scorneli. Dacă atac pe cineva, îi atac pe liberali. Sau poate că, în bunul stil al respectivilor (o fi molipsitor), o iei pe arătură. Dacă tot nu au argumente sau soluții, doar multe păcate, de ce să nu fie măcar jigodii ?

   Acum ajung la partea care mă oftică. Anume, de 20 de ani, un bucureștean ca mine, practic fără rude născute în Ardeal, suferă și se zbate, se expune și își distruge liniștea interioară, pentru bucata de Românie de acolo, iar unul care trăiește acolo nu se dovedește decît un sucit, care crede că motivațiile mele se poticnesc de persoana unui Hohenzollern sau Isărescu sau alți cîțiva clienți de ai mei. Nu, persoanele vin și trec, vinovățiile se estompează, dar răul poate să rămînă sau să se genereze din nou. Dacă nu-l vezi, atîta pagubă, mi-e clar că au fost destui ca tine mereu, dar nu mai face o virtute din conformismul unor moftangii la modă, că nu e.

   • horia  On 2 Noiembrie 2011 at 0:52

    Te cred pe cuvînt, coane, în privinţa lui Vadim. Nu mai ştiu de mult ce-i în guşa lui. Cînd dau de el îi ascult cîteva vorbe, mi se face greaţă şi trec mai departe. La fel, ba şi mai rău, şi cu preşedintele în funcţie (cu p mic, că e la mijlocul propoziţiei).

    Cu preşedinţii nu am altă problemă decît cea semnalată de Nietzsche care spunea că democraţia este creată de oameni mediocri pentru oameni şi mai mediocri; deoarece majoritatea este întotdeauna mediocră, posibilitatea unor aleşi mai puţin mediocri este aproape inexistentă.
    De aici rezultă şi un corolar care precis n-o să-ţi placă, aşa că nu mai pun paie pe foc. Polemicile sunt mari consumatoare de timp şi eu am alte preocupări acum.
    Nu mai convins, nu te-am convins, rămîne în coadă de peşte.

  • conumishu  On 1 Noiembrie 2011 at 1:19

   Ca amuzament (sort of), cea mai populară figură din istoria lor, pentru englezii de azi, e numitul… Cromwell.

 • Draghi Puterity  On 1 Noiembrie 2011 at 12:41

  Am impresia ca nu e ceva specific romanesc. Nu cumva pregatesc casele regale din Europa revenirea in forta dupa caderea capitalismului? Poate Romania e doar un policon de incercare, ca de obicei.

 • Draghi Puterity  On 1 Noiembrie 2011 at 12:45

  In alta ordine de idei, ai remarcat cat de opariti au sarit stapanii europeni, in frunte cu Carl Bildt la anuntul lui Papandreu ca vor sa faca un referendum pentru noile masuri de austeritate? Se pare ca democratia e din ce in ce mai nedorita. Oare se va termina ea chiar acolo unde a inceput, in Grecia? Oricum fara democratie e greu de conceput o republica, si iata-ne din nou la tema articoului tau.

 • conumishu  On 1 Noiembrie 2011 at 21:31

  Da, democratie sau participare constienta, voluntara, dar raspunzind pentru ce faci, nu ipocrizie si gargara.

  Eu zic sa asteptam cu Grecia. Stii ca nu cred in existenta unei falii intre SUA si UE (sau intre lumea anglo-saxona si „continentali”), totusi ceva nu se leaga aici.

  Ori sint unii care ar vrea ca prin Grecia sa puna zona euro (si UE) intr-o situatie foarte grea, ori Papandreu joaca indirect pentru UE si euro (nu si pentru bancile obisnuite sa scape dupa orice porcarie pe care au comis-o), fortind o solutie diferita de cea americana, engleza si, pina mai ieri, ueista.

  Referendum inseamna, previzibil, respingere, default la datorii, revenirea la moneda proprie, cadere abrupta de nivel de trai, dar sansa de dinamica economica mult imbunatatita prin libertatea de decizie asupra propriei monede. Nu stiu daca salveaza proprietatile reale care ar trebui sa fie luate pe nimic in urma planului, posibil sa fie nevoiti sa le dea oricum (doar ca arabii sau chinezii sigur platesc mai mult).

  Eu nu cred ca exista un asemenea curaj la Papandreu. Ar risca foarte mult pentru Grecia si ar crea un precedent pentru alte tari. Poate stie ca situatia in Grecia e exploziva. Greu de spus. Orice va fi, prea mult nu pot sa o lungeasca, cu sau fara referendum, numai continuarea incertitudinii poate fi un declansator suficient pentru evolutii mult mai rapide si de mare amploare.

  Trebuie sa mergem ca pe sirma. Nu numai romanii. Mai ales pentru ca e greu sa cerni printre informatii si e bine sa treaca putin timp, poate se limpezesc.

  Politic ai 100% dreptate, intentiile de consultare directa pe teme esentiale, nu inventate diversionist, enerveaza rau de tot.

 • Draghi Puterity  On 2 Noiembrie 2011 at 11:40

  Nu stiu ce sa cred… Intr-o vreme era asa cum spuneai tu, nu exista o falie reala intre cele doua parti a Atlanticului. Insa nu sunt sigur daca ea nu a aparut dupa criza din 2008. Pana la urma Grecia a fost totusi bomba palantata de SUA (via Goldman Sachs) in zona Euro, care urma sa fie detonata cand interesele SUA o cereau. Cum dupa 2008 dolarul risca sa piarda suprematia mondiala, si prin asta si SUA controlul lumii, Euro ar fi putut deveni moneda de refugiu. Era clar ca asa ceva nu va fi acceptat de SUA. Eu chiar ma intrebam la introducerea Euro, cum de nu caraie americanii. Ei, acum e mai clar de ce. Stiau ca au butonul prin care sa pulverizeze Euro, si mai mult ca sigur si UE.

  Desigur, in anumite conditii existenta UE a fost in interesul SUA, mai exact a plutocratiei americane, insa dupa ce aceasta a devenit un potential pericol, cu siguranta SUA nu vor avea nici o problema sa o pulverizeze (la nevoie si la propriu). In vara trecuta s-a consumat un episod important in Germania, care mie mi-a aratat ca o parte din europeni ar cam divorta de SUA. Ma refer la decorarea lui Putin. In final aceasta nu i-a mai fost acordata, semn ca aripa „atlanticilor” din Germania inca mai detine suprematia. Parerea mea e ca shuntarea lui Gutenberg (in mod clar omul americanilor, pregatit masiv mediatic de media atlantica sa preia conducerea Germanie)i, a fost reactia aripii euro-asiatice. De multi ani wet-dreamul german e sa puna la un loc tehnologia germana cu resursele rusesti. Desigur cu sute de mii de soldati americani pe teritoriul Germaniei, care detin si focoase nucleare (o parte oficial, o parte ascunse), un deziderat cam greu de realizat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: