Să ne rugăm la Dumnezeu

Cam atît ne-a mai rămas de făcut, conform purtătorului de vorbe al lui Isărescu. Să ne rugăm să nu se prăbușească economia… americană.

Corect, nu zic. Partea cu căderea americană care ar antrena toată planeta. N-am prea înțeles cine e acel ne, se includ și dumnealor, acum cînd se apropie ziua socotelilor ? Aveam impresia că slujesc pe altcineva, dumnealor bancherii. Să fi simțit suflarea înghețată a judecății care se apropie ? Hmmm…

Dumnealor, bancherii. Cei care le știau pe toate, aveau răspuns la orice și împrăștiau cu generozitate asigurări. Mda, competenții. Cei care ne dădăceau cu recesiunea din care se iese acuși-acuși, cînd se vedea că a început o depresiune zdravănă. Acum, cînd păpușile idioate care răspund la nume ca Sarkozy, Merkel, Berlusconi, Obama (da, doar fațada e altfel; un arivist feroce în realitate) și cele prea ticăloase ca să mai conteze relativa lor inteligență sau pricepere se arată complet depășite în fața prăpădului. Nici acum nu se lasă, nu recunosc eșecul, nu-și asumă răspunderea pentru crimele (nu numai)  economice comise. Simt doar că le fuge pămîntul de sub picioare.

Băi, Vasilescule, complacerea în irațional nu oferă garanția miracolului. Ați respins logica simplă și observațiile de bun simț, foarte la îndemîna unei rațiuni umane. Ați perseverat în greșeală (perseverare diabolicum). Acum vreți un miracol tot pentru voi. Cîtă nerușinare.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: