Nici trădare nu-i mai poți zice

Imbecilitate, trădare, inconștiență ?

Nu, toate s-ar putea potrivi unei (sau mai multor) persoane care poate/pot acționa independent, care există ca entitate/entități autonome.

Băsescul reafirmă hotărîrea României (!?) de  a adera la euro în 2015. Merkel îl laudă, bien sur (accentele nu vor mai fi puse, nu se merită efortul). Exact cînd porcimea șefă de la UE anunță inevitabilitatea dezastrului din UEime.

Dacă aceste păpuși ar exista ca indivizi cu minte pe care ar putea-o folosi ar fugi ca gîndul de mlaștina monedei unice. Ar zidi fortărețe în jurul leului, ar strînge aur în tezaur. Hîrtiile inutile pentru care plătesc dobînzi, muntele de rezervă valutară, care, pe deasupra, e și ostatic la stăpîni străini, ar trebui investite în economie, în capacități de producție locale și în agricultură. Ar recupera băncile, transformîndu-le în bănci românești care ar putea ține leul protejat de atacuri speculative. Ar fi stăpîni pe singura armă care bate avionul sau racheta de ultimă generație: controlul asupra emiterii banului.

Maimuțoii se înclină pînă ling pămîntul de sub tălpile cămătarilor, dar sînt orbi la posibilitatea de a fi posesorii instrumentului puterii acestora. De parcă nu i-ar cunoaște forța, inclusiv din experiența proprie la butoanele pupitrului de comandă. Jigodismul le-a extirpat rațiunea.

În loc să caște ochii la lecția pe care le-o dă istoria chiar acum, în loc să se trezească în plină noapte din coșmarul posibilei dispariții a monedei unice de la o zi la alta, mănîncă rahat cu polonicul și se bîțîie ca zombii de prin filme americane de categorie Z.

Madam Merkel rînjește satisfăcută. Nu se știe ce va mai rămîne din euro pînă în 2015, dar proștii de români vor plăti pînă atunci trecerea la euro. Cum au plătit trecerea spre NATO și spre UE. Tranziția brucanistă spre… tranziție perpetuă. Petrecută mereu în genunchi, normal, doar ăsta-i este rostul.

Iar Isărescul lucrează pentru ticăloșia asta. Nu știu cît de mult îl încîntă momentul transformării funcției lui în nimic, poate e prea bătrîn ca să-l mai intereseze personal. Oricum, rolul său principal, acela de terminator, deține precedența. Gena răului, condiționarea imperativă preiau controlul și îl împing mereu pe același drum.

Ideolog politic sau ideolog economic, antiomul produs de societatea modernă arată limite de robot. Probabil aceasta a și fost ideea atunci cînd s-au plantat semințele răului.

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Draghi Puterity  On 11 Noiembrie 2011 at 13:24

  Asa e, probabil pana in 2015 vor fi mai multe monede a la Euro.

  http://www.heise.de/tp/blogs/8/150806

  Ce i-a(au) spus Merkel (de fapt Merkozy) lui Basescu e sa bage mare cu austeritatea, ca asta o sa-i prinda bine chiar si daca nu are voie in Euro (ala pe bune). Si ne mai miram de ce il invoca Isarescu pe Dumnezeu…

 • conumishu  On 17 Noiembrie 2011 at 21:02

  „Intellectually speaking, I can see it happening in two movements: some technical arrangements in the next weeks to strengthen the euro zone governance, and some more fundamental changes in the coming months,” the senior EU official said.

  But he cautioned: „Practically speaking, we all know that the crisis may deepen and that the picture can change radically from one day to another.”

  „coming months” vs „from one day to another”

  Cam ce soluții poți spera de la asemenea oficiali ? Poate cum să-ți faci valizele mai eficient. Dar unde să fugi, unde nu au corupt lumea pînă la distrugere ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: