Dacă a scos capul hrebenciucul…

atunci e clar.

Bine că Geoană le-a „pierdut alegerile” elitiștilor. Nu Hrebe era strategul, ca întotdeauna la eșecurile din ultimul deceniu, nu el îl împiedica sau îndemna pe Geoană să facă mișcările bune, respectiv greșite ? Viorică, vino-ncoa să numărăm împreună”. Nu elitiștii au folosit muniția Patriciu, tactică care, în parte (și datorită contextului johannismului jignitor), s-a întors împotriva lor ? Nu există ura elitistă (căreia îi va cădea victimă la timpul potrivit și Crin) sau ranchiuna tipică lui Iliescu (care, jignit atunci cînd urca „prostovanul”, nu a fost aruncat din partid fără motiv ca Geoană), nu ? Numai spusele unora jignesc, elita hotărăște cine are voie.

„Proiectul USL”, asta apără alde Ponta. Proiectul Nimic. În afară de declarația lor că vor prelua puterea nu există nimic. „Atacul instituțional” dat de Băsescu nu reprezintă nimic altceva decît continuarea atacului sistematic dat împotriva statului român de 20 de ani încoace. Normal că rînjește satisfăcut Ciutacu. Jocul la două capete funcționează. Se pregătește capul celălalt, care, minune mare, nici măcar nu mai emite o vagă pretenție de reformă socială, doar bîiguie ceva despre grija față de pensionari – cu reducere și mai mare de taxe pentru corporații. Liberali cu docilă ștampilă socialistă. Proiectul USL, normal. Baronimea nu ține cu prostimea, adevăr simplu și vechi. Baronimea e întodeauna liberală, adică liberă să-și facă de cap pe spinarea altora. De preferință aleasă de electoratul amărăștean, că atunci juisarea se face mai cu vigoare. Geoană e un superficial cu oarece ambiție în plan politic. Las’ că vor apăra interesele prostimii Nini și Cătălin, Mitrea și Hrebe. Se aude pe fundal refrenul: Ponta-Șova, Crinu-Dinu…

Geoană e trădător. Nedovedit. Poate de acum încolo. După modelul justiției care pretinde acuzatului să-și dovedească nevinovăția. De acum le va fi dușman. Cum și l-au făcut dușman și pe C. Diaconescu, alt antipatic, dar care nu merita să fie propus candidat la primărie pentru a fi sabotat de partidul propriu, partid care l-a sprijinit pe fugarul Oprescu, în schimb. Rigoare de partid, nu ? Sictir.

N-am pomenit stupizenie provocatoare mai mare decît propunerea ca Geoană să rămînă șeful senatului, dar să fie pus sub tutelă, ca un minor sau un handicapat mintal. Aș vrea să-l văd și eu pe cel de ar accepta un asemenea „compromis” (Boc nu se pune) ?

Vor avea succesuri multe. Unul, de exemplu, ar fi alegerea ca președinte (în caz că ar putea și ar vrea să-l debarce pe Băsescu) a contracandidatului lui Crin (numai Udrea să nu fie). Facem și pariu. Numai să nu ne îndese regalitatea pe gît.

Scîrboșenie dezgustătoare. „Proiectul USL”… rîde și curul de un partid care moare, prin șef, de grija altui partid.
Ce bine că nu votez (mi-ar fura votul și l-ar împărți între ei).
Ce păcat că nu se poate obține nimic prin vot.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: