Întrebare bună caut destinatar

„Ma puteti lamuri si pe mine cum sta treaba cu pilonul II de pensii? Ce am inteles eu este ca: cei care sunt sub 35 de ani, vor cotiza sau cotizeaza la un sistem privat de pensii. Daca asa este, aceste cotizatii nu mai intra in fondul de stat, deci, nu mai sustin platile actualelor pensii. E corect ce am inteles sau nu?

Si daca asa ar fi, de ce nimeni nu pune pe tapet acest lucru?”

Recunosc că nu știu să-ți răspund la detalii. Subiectul e considert încheiat, după cum bine ai constatat. Scotocind în amintiri, cei sub 35 de ani sînt obligați să cotizeze cu un procent, evident că există astfel o scădere de venituri spre fondul pensiilor de stat. Între timp, știu că am scris ceva pe blog, regulile de funcționare pentru fondurile private de pensii (gestionate tot de bancherime) au devenit mai laxe, cota lor a fost crescută și, probabil, se va merge tot așa. Detaliile legale nu le-am urmărit, însă. Mi s-a părut inutil, pentru că orice proiecție pe un interval lung de timp extrasă din proiectele potentaților e doar praf în ochi. Cînd intervalul respectiv se va apropia de sfîrșit, vor apărea alte probleme „obiective” care „vor impune”, cunoscutul bla-bla criminal.

Problema asigurării sumelor necesare pentru plata pensiilor existente stă, totuși, în disproporția groaznică dintre cei activi și pensionari, problemă produs al ocupației economice străine prin cele cîteva componente mari: transferul de proprietate către corporații – operat cu pastila otrăvită a pensionărilor anticipate ca momeală/alternativă la concedieri masive; se adaugă distrugerile similare din zone care reveneau exclusiv sub jurisficția statului – vezi reducerea armatei (partea profesionistă) la o glumă și anihilarea industriei de armament (dacă rețin bine, de la 140000 de oameni implicați în branșă au rămas vreo 10000) – toată această masă de oameni, deveniți întîi pensionari cu drept de muncă, apoi fără (cînd s-a stabilit că trebuie să alegi între pensie și leafă), creează o presiune imensă dpv financiar. Punem și transferul de forță de muncă către străinătate, cu dereglări imense pentru stabilitatea sursei de bani, fără a mai considera șocul asupra productivității economiei românești, lipsită de o parte foarte dinamică a forței sale de muncă.

Gîndește-te că, demografic, nici măcar nu am intrat complet în marele rahat, „decrețeii” mai au pînă la pensie. Cînd vor ieși, plus scăderea demografică de la vîrstele care ar trebui să-i înlocuiască…

Nu se dorește rezolvarea situației, o imposibilitate în sistemul dominant pe planetă. Se trage de timp pentru a distruge orice formă de asigurare pentru prostime, care va fi în continuare obligată să cotizeze (numai) către găuri negre bancherești, iar fondurile respective vor fi periodic anihilate prin crize și falimente frauduloase. La un moment dat, dacă se menține o speranță de viață mare (chestie de discutat), probabil se va institui direct eutanasierea celor considerați neproductivi și nesolvabili. E bun sistemul de stoarcere financiară, dar puterea absolută va depăși faza banului și va apăsa direct pe butoanele existențiale. Mușuroiul ideal.

Mai e ceva, discutînd la cald. O țară operată după modelul FMI nu are nici un control asupra finanțelor și economiei proprii.

––

urmează o traducere instant a la conu’ Mișu spectator TV (cu ochii pe A3 ca pe butelie… aiurea!)

Radu Tudorul se produce antibăsist din reflex. Pe idiotul de Ponta, conectat telefonic, îl ignor automat. Mint, a propus o mare porcărie, oarecum subtilă – un fel de lege specială, „cu putere constituțională” prin care să se aprobe, cu acordul „opoziției”, ordinul globalist merkozyan – cel cu acceptarea controlului supranațional direct asupra finanțelor – evitîndu-se astfel un referendum. Tipică acțiune criminală. Cele două bande, PDL – USL, joacă local scenariul prost franco-german (cel cu bad cop, good cop).

RTudor îl răstălmăcește din prima pe matroz, care a spus că vom împrumuta 13,5 miliarde pentru rostogolirea datoriilor și 2,5 pentru a acoperi găuri. Asta înseamnă un împrumut suplimentar de vreo  3-3,5 miliarde (cei 2,5 plus diferența de dobîndă). Bine ar fi să fie doar atît. Euro, desigur. Noi gîndim, vorbim, respirăm numai în euro. RTudor adună sumele și scoate 16 miliarde îndatorare nouă, ceea ce e fals. Nu e bine, dar nici să interpretezi așa… mă rog, nu mă așteptam la altceva.

Apropo. Ratingul României hotărăște nivelul dobînzilor. Pe de o parte. Dacă dăm afară FMI-ul, plătind, scăpînd astfel de obligația de a înstrăina totul către corporații la schimb cu accesul la împrumuturi cu o dobîndă mai mică, putem fi siguri că următorul rating devine… argentinian – adică lipsește cu desăvîrșire și ne sugrumă prin varianta asta. Dacă ne place moartea lentă, ce pretenție putem emite ?

––

Iar îi freacă grija cu bugetul serviciilor secrete (plasat și ăsta de A3ist la grămadă, însumînd SRI, SIE, STS, SPP(!?)). Pe ei și pe CBS-ul cu închisoarea CIA. Nu mă mir că A3 nu a tocșoit (dacă au pomenit, cer iertare, nu sînt atît de conectat) despre scandalul respectiv. E acolo un an, 2003, care deranjează. Chiar mă oftic să-i văd pe ăștia, cu diverși epoleți (legitimi, dacă sînt românești, penali dacă sînt străini) cum plîng după banii dați securiștilor români. Ar trebui, desigur, să-mi dau palme, mai ales că o fracțiune din bani sigur se consumă să supravegheze bloguri ca ăsta. Eu vreau să le tripleze fondurile, dar să-i văd cum îi strîng de coaie pe ocupanții străini.

––

Urmează un subiect foarte interesant, dar nu mai am energie. Dispariția suveranității României. Ei, nu mă-nnebuni! V-ați dat seama ? Cînd, ieri ? Noroc cu planul merkozy, da ? Pfui !

conu’ Mișu out

in

Vai de capul nostru, ne vom apăra suveranitatea integrîndu-ne mai abitir în UE, cu condiția ca UE să funcționeze automat ca un stat unic, cu transferuri automate de fonduri sub reguli unice. Da, atunci vom avea suveranitate ! Haos total în capul unor oameni, deștepți altfel, pentru că nu poți rezolva o imposibilitate despre care am amintit pînă la saturație: suveranitatea există sau nu. Nu există suveranitate parțială, nu există suveranitate în federații, nu există suveranitate cînd nu ai monedă națională. A, nu există curajul să-ți aperi suveranitatea, nu  mai schițați nici un gest în apărarea statului național ? Recunoașteți cinstit asta și vă salvați, măcar, neuronii.

out

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: