Ciutacul la gîtul lui Văcăroiu

Mă întrebam cu ce voi începe anul blogăristic. Cu nimic nou, constat continuitatea ticăloasă a operațiunilor controller-ilor.

Pe scurt. Curtea de conturi, condusă de (aproape) singurul politician cinstit și (simultan) economist competent, vine cu un raport. O oficină de presă culege ce vrea din el. Altă oficina, A3, preia știrea și pune  titlul: Jaf de 10 miliarde euro. Ciutacul sare din baie și „observă” că 9 miliarde din cele 10 nu sînt de fapt furate și, oroare, curtea de conturi e ticăloasă și inutilă pentru că… induce lumea în eroare. Da’ de ce ? Doar nu curtea de conturi a afirmat că există o pagubă globală de 10 miliarde și nici nu are altă posibilitate decît să constate și să sesizeze pe alții. Dar ciutacul tună și fulgeră, dorind, în mod străveziu, să compromită activitatea curții și, evident, pe Văcăroiu, cel care îi arde la ficați, singurul premier care a reușit să oprească prăpădul și care a salvat România în momentul respectiv. Severin, Roman, Stolojan, Isărescu – ăștia sînt buni. Singurul care s-a luptat, cu destul succes, să repare ce au stricat respectivii e privit cu ură și astăzi.

De ce toată mascarada asta  ? Pentru că stăpînilor ciutacului nu le convine deloc existența curții sub conducerea lui Văcăroiu. Pentru că aceasta se numără printre ultimele instituții care pot păstra informații despre efectele ocupației străine. Nu se poate substitui celor care, în fapt, la pîrghiile economico-financiare distrug țara făcîndu-se că o guvernează, dar rămîne o arhivă importantă a crimelor comise împotriva statului român și a complicității din aparatul de stat care direcționează banul public către criminali. De unde ura ciutacilor.

Schema e tipică pentru o acțiune psy-op. Atacul nu se dă direct, se deschide o dispută falsă stîrnită prin titluri fulminante care nu au legătură cu conținutul, iar apoi sînt atacate chiar de către cei ce le-au inventat ca… false sau exagerate.

Mă întreb dacă nu le este și mai frică de posibilitatea, într-o conjunctură realizabilă ținînd cont de tumultul din lume, ca N. Văcăroiu să revină într-o poziție politică decisivă, de la înălțimea căreia ar putea încerca să repete performanța din vremea primei guvernări, chiar dacă ne aflăm acum într-o situație mult mai grea.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: