Revoluția bogaților

Sau primăvara decolorată (*). Ghilimelele în jurul cuvîntului revoluție se subînțeleg.

Avem și noi arabul nostru, care nu și-a dat foc în stil tunisian, dar tot simbol se cheamă că a devenit.

Să n-o lungesc. Revoluția Antenei 3 – CNN încearcă să fie un fel de revoluție preventivă. La fel ca în zona de control din lumea arabă, occidentul știe că s-a încheiat un ciclu, că trebuie să mimeze ceva pentru a mai potoli din dorința oamenilor pentru o viață normală, mai demnă și mai civilizată. Ciclul Brucan s-a consumat. A lăsat în urmă prăpăd. Mizerie, trădare, jaf grozav, structuri dinamitate, valori corupte, prăbușire intelectuală și promiscuitate morală. Moștenire de criminali.

Care doresc acum, în spatele unui suliman puturos. să o mai lungească, cu ceva figuri noi, cu aparențe de umanitate (doar îi preocupă sănătatea nației, nu?).

Cu mine nu ține parodia asta. Să vină alegerile anticipate, să plece Băsescu (nu văd cum, dar să zicem că a căzut deja), foarte bine. Doar un naiv suprem crede în Piața Universității, în reluarea stării revoluționare de acum 20 de ani ca un posibil ferment pentru… pentru ce ?

Și după aia, ce ?

Nu prea cred în reușita scremerilor de stradă pornite în vineri 13, odată cu începutul degringoladei în UE, unde se află adevărata problemă, acum ajunsă în prag de catastrofă. Să spunem că ar putea fi cel mult pregătirea, antrenamentul, dezmorțirea pentru toamnă. Un bîlci inutil.

Ponta piețarul și veșnicii papagali liberali sînt gata. Dar veniți odată, băieți, hai, e momentul, salvați nația ! Cu front sau fără front. Vai de capul nostru !

Din mult prea plinul meu de gingășie ofer sloganuri gratis, unele originale, altele reactualizate:

Un arab pentru nababi.

Vom scăpa cu toți de Boc
Cînd renunțăm la facebook
(nu rimează, așa cum nu rimează moftul rețelelor de socializare cu înțelegerea adevăratelor nevoi și aspirații naționale)

Mai bine onest decît ueist,
Mai bine viu decît globalist.

Pot să-mi apăr dreptul meu
Chiar dacă nu sînt evreu
(oare ?)

Aurul nu e al meu
Dar m-ajută OeMVeu.

Isărescu nu uita
Banca e numai a ta
(și a bancherilor străini)

Și tot așa.

E inutil să reamintesc că resursele naturale, industria, băncile sînt tot ale străinilor. Le va aduce „revoluția” asta înapoi românilor ? Va împiedica regionalizarea programată ? Vor deveni românii stăpîni în țara lor ? Sub îndrumarea Ciutacu-A3… neîndoios.

Să sperăm că „socializatorii” s-au jucat cu focul. Altfel, cu o revoluție pentru Crin și Ponta, hai, faceți pași !

Pînă una, alta, parcă ne văd sub jug de „tehnocrați”, după cum se răspîndește ca o molimă moda în provinciile ueiste.

(*) – jumătate dintre portocalii DA se află acum de partea cealaltă a baricadei și denunță portocaliul celeilalte jumătăți. Probabil o formă neomolgată de daltonism. Molipsitor, după cum se înverșunează noua jumătate pesedistă să nu-l observe în noua alianță în care ar trebui să credem cu reînnoită vigoare.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • conumishu  On 14 ianuarie 2012 at 19:39

    Draghi, se prea poate să fi avut dreptate. Foarte potrivit moment pentru o distracție pe spinarea românilor. Băsescu e omul lor, dar la fel de sacrificabil ca oricare dintre ceilalți satrapi occidentali.

    Desigur, din grija pentru drepturile și libertățile noastre.

    Aștept ratingurile (financiare, nu media). Personal, mă șterg la fund cu ele, dar ce pretext bun ca să închidă băncile și să ne ia ultimul bănuț în disperarea lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: