PontaSD-ul

Contactul meu cu mitingul USL a durat aproximativ 2 minute, cît a ținut anunțarea lui Emil Hossu, actorul, și cele cîteva vorbe rostite de acesta. Prezentat ca membru al societății „civice”, ironie simpatică dacă n-ar fi fost o simplă confundare a termenilor, nici nu mai țin minte ce a spus, o persoană plăcută, indiferent de simpatii politice acordă un pic de umanitate cauzei pe care o sprijină. Bănuiesc că nu l-a adus și pe frumosul cîine Alun, doar s-a deplasat mai încolo de locul obișnuit pentru plimbare, spre Arcul de Triumf, civilizat, cu program, cam la fel cum ar trebui să credem noi că se va îmbunătăți viața tuturor. Acuși.

Am privit în schimb la bucata PSD de la TVR1, în emisiunea partidelor parlamentare. Subiectul ? Ponta. Ponta răspunzînd la întrebări la conferință de presă, Ponta vorbind la miting. Bun, bravo lui, bravo PSD-ului. Cu P-ul din titlu.

În schimb am observat ceva semnificativ. Repet, înregistrarea, editarea aparțin PSD-ului, teveriștii nu se ating de materialele trimise de partide. Selecția de sloganuri scrise pe pancarte diferă total de cele văzute în Piața Universității sau prin țară. Toate (cred că au apărut vreo 10 în montaj) erau aseptice. Mai toate pe tema debarcării lui Băsescu, unele ușor injurioase, dar banale, unul cu „Libertate și Democrație”, unul ținut cu capul în jos (!?) ceva cu „vrem respect”. Nimic despre FMI, nimic despre resursele și economia cedate străinilor, nimic despre umilirea nației. Perfect ilustrativ.

Lucrul bun: toate stegurile tricolore din imagini erau întregi, fără gaură. Am eu un feeling că această mică victorie se va extinde. Victorie simbolică, dar…

În rest, Ponta e un partid, pardon, om ca toți ceilalți, conectat la realitate. Ne-a spus-o chiar el.

P.S. Fac ceva pe îndemnurile SUA, pe amestecul „parlamentului” UEist, pe „îngrijorările” diverșilor inutili, cînd nu sînt direct criminali, băgători de seamă internaționali. Vedeți-vă de treaba voastră, dacă aveți vreuna. Aveți în schimb un tupeu egal cu imensa nerușinare cu care aduceți și impuneți o serie după alta de agenți de-ai voștri, ne jonglați prin piețe, ne răsuciți brațul la spate sau ne puneți pistolul la tîmplă, politic și economic, în timp ce ne dați lecții de democrație.

Afară cu colonizatorii din țară !

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: