Încerc să înțeleg

(și nu reușesc; ha, ha, aici ne amuzăm)

Papagalii au toată libertatea să facă bășcălie. Oamenii cu har pot să extragă un tîlc. Filozofii fac și ei ce pot, tot nu au de gînd să ajungă la vreo concluzie.

Există și alte categorii. Eu voi reduce totul la instinctul de supraviețuire plus aritmetica de clasa a patra.

Cînd rezultatul aritmetic, oricum o întorci, rămîne același, nici un decret, nici un fel de propagandă, nici filozofarea stearpă sau bășcălia oricît de groasă nu vor modifica rezultatul.

În termeni cu impact emoțional rezultatul aritmetic se traduce prin dispariția națiunii române. Nu statul, terminat deja, noi. Tu, eu, copiii tăi, neamurile cum ar veni. De la neam vine cuvîntul. Nu degeaba.

Ne termină jigodiile străine, ne desființează, ne spulberă.

Bandele băsescului sfîșie executînd fără crîcnire comenzile criminalilor străini, iar bandele usliste negociază firmanul cu stăpînii promițînd  o hărtănire comparabilă în caz că-l primesc. Proba ? Tăcerea înfiorătoare față de dictatul extern prin care se pretinde ultimul sacrificu de sînge. Ultimul pentru că nu mai rămîne nimic după.

Nici nu prea mai contează prăbușirea general planetară care se apropie cu pași mari. Serios. Noi vom fi morți.

Exagerez ? Nu, dimpotrivă, încerc să pun frînă.

Frica de o răsturnare în România e mare. Graba de a înșfăca tot, măcar în acte, la fel de mare. Măcar în acte pentru că, dacă la anul vor fi măturate toate bandele de vînduți, străinii să aibă dosarul antiromânesc cît mai baban, ca să ne poată crucifica legal. Cred ei.

Oricum, rezultatul va fi același: confruntarea cu fiara. Mai bine mai devreme, cu o brumă de structură încă prezentă. Nu trebuie să fii strateg pentru a înțelege logica elementară din propoziția anterioară.

Asta, bineînțeles, dacă mai interesează pe cineva supraviețuirea. Eu tot sper că instinctul respectiv se va activa la un moment dat, cu sau fără înțelegerea aritmeticii de școală primară. Dacă va fi prea tîrziu… atunci vom rămîne doar subiect de bășcălie, de poveste cu tîlc sau pentru filozofii de doi bani. Fără ură și părtinire. Ca despre morți uitați.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: