Un premier pentru liniștea…

mai vedem noi cui.

Un premier foarte marțial. Cel puțin așa se străduiește. N-a dat cu lopata la zăpadă. Deocamdată. Marțial ca pentru războiul care, neconvențional, a început în orientul prea apropiat. Un premier cocoșesc, indiferent în ce dosar se află controlul asupra bărbăției afișate. În sfîrșit, un premier care își face cu ochiul cu premierul PSDist, ca între colegi de afinități. Spre disperarea antenistică, citește liberală, care simte cum se clatină în visurile de mărire. Adicătelea, noi, carele nu trecem de 15 la sută, să nu mai fim lideri de coaliție peste partidul care nu scade sub 30%, asta nu se poate ! Face Bogdan Teodorescu colici și Alina Mungiu se intoxică cu Activia – balonarea nu e bună, normal e să-ți fie bine.

Tehnocrația în acțiune cu șeful de serviciu secret. Deocamdată. Fost membru PNL (aici ne amuzăm copios). Aproape societate civilă, care nu e altceva decît serviciu secret în civil. Aproape perfect.

Rămîne cum am vorbit, doar cu Geoană păcălit. Deocamdată.

Nu-i așa că avem de unde alege ?

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Draghi Puterity  On 11 Februarie 2012 at 12:37

  As vrea sa iti semnalez un site:

  http://www.acum.tv/articol/46687/

  Citeste si la comentarii, ce scrie Pincu Sfarz. Asa-mi vine cateodata…

  • conumishu  On 11 Februarie 2012 at 21:21

   Stiu ce vrei sa spui, macar de am avea viitor.

 • Draghi Puterity  On 13 Februarie 2012 at 15:43

  Hai ca suntem de rasul curcii cu „suveranitatea” noastra… A ajuns FMI-ul sa faca pana si programul metroului? Incredibil!!!

  • conumishu  On 14 Februarie 2012 at 20:08

   Asta ar fi partidul meu: suveranistii. Direct la problema. Nu patria, nu natia in abstract. Spune-mi cine e stapin, spune-mi cine ia deciziile si-ti voi spune a cui e tara sau orasul sau compania.

   Suveranitatea NU se imparte si nu se da. Daca faci asta, adios.

   Tovarasul premier a schimbat programul functionarilor. Incep de la ora 8. Probabil tot din inalte considerente.

   Vezi tu, farimitarea asta „comunitara”, indusa foarte tenace in mentalul colectiv, face tot mai improbabila o reactie consistenta la nivelul national. Orice potentat are grija sa nu se stringa revolta (si intelegerea inainte de actiune) pina la nivelul la care sa nu mai aiba ce face oricita represiune ar incerca.

   O face tot mai improbabila pentru ca, simultan, se insinueaza „ineficienta” sau „coruptibilitatea” sau chiar „gena totalitara” pe care o autoritate centrala organica le-ar poseda, cica, copios. Cind ajungi sa respingi mental structura care te-ar reprezenta cel mai bine, vei ajunge sa pierzi „ceva”-ul care leaga la nivel politic – deci si de decizie – o comunitate mare precum natiunea. Culmea, dupa mine, un sistem totalitar centralizat pe fata, care foloseste structurile natural legitime, deturnindu-le, e mai vulnerabil la o adica decit mozaicul spart, diseminat in neputinta exprimata prin tot mai inutila vaicareala, permisa pentru ca nici macar nu zgiriie carcasa puterii reale.

   • Draghi Puterity  On 15 Februarie 2012 at 19:29

    Deci pana la urma nu Al-Kaida a inventat treaba cu „mozaicul spart si imprastiat” 🙂

 • conumishu  On 15 Februarie 2012 at 20:06

  Aoleo, citez din clasici fara sa-mi dau seama ? Guantanamo scrie pe mine.

  • Draghi Puterity  On 16 Februarie 2012 at 1:25

   M-ai inteles gresit. Dupa 9.11 s-a vehiculat ideea cu Al-Kida si organizatiile cuplate slab si fara o conducere centralizata. Modul in care spui tu ca e organizata puterea „mondialistilor” sau mai bine spus perceptia pe care vor acestia sa o inoculeze maselor, e ca e vorba de o putere la fel de distribuita si slab cuplata, deci practic indestructibila. In realitate, cred ca ar ajunge ca la cate o reuniune dintr-un hotel din Oosterbeek sau Davos sa se serveasca din greseala la dineu o mancare cu ciuperci otravitoare, si lucrurile s-ar schimba radical. Macar o vreme… 😀

   • conumishu  On 16 Februarie 2012 at 18:57

    Da si nu, m-am prins de paralelismul posibil dupa ce am scris. Eu descriam o metoda, nu neaparat structura puterii reale. O metoda destul de eficienta pentru destructurarea altora, zic eu din perspectiva victimei. Am impresia ca e la fel ca la orice inventie, isi contine autodistrugerea si poseda in plan etic o ambivalenta inerenta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: