Inacțiunea, altfel

Din Termeni & Codiții :

Frauda Clientului: orice acțiune sau inacțiune a Clientului care constituie o încălcare sau o tentativă de încălcare a obligațiilor sale contractuale sau legale, cu intenția de a produce fie ****** , fie unui terț un prejudiciu de orice natură sau de a obține un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul sau care are drept consecință producerea unui asemenea prejudiciu sau obținerea unui asemenea avantaj.

sau

Clientul se obligă…  să se abțină de la orice acțiuni și să evite orice inacțiuni care pot aduce atingere… etc.

Dacă mă abțin de la acțiune cad în inacțiune, pe care trebuie să o evit. Dar nu-mi fac multe griji cu eșuarea acțiunii într-o deplorabilă inacțiune. Mă frămîntă mai mult posibilitatea unei inacțiuni deliberate din partea mea, poate una pentru care trebuie să depun un efort, fie și de voință, doar ca să blochez acțiunea. Ce ființă atît ticăloasă poate să se ascundă în mine încît tumultul acțiunii care crește înăuntru, cu al său strigăt mut ce stă să izbucnească către tot universul, să fie reprimat printr-o criminală inacțiune care ar putea aduce atingere ? Dar dacă mă abțin deliberat să aduc atingere, surd la chemările de sirenă ale furnizorului de servicii, cast și rece, lipsit de pasiune și interes, absolut indiferent la toate frămîntările de imagine sau pentru profit ale acestuia sau ale terțului, mai ales cînd nu am citit și nu voi citi niciodată Termene & Condiții concepute doar pentru a fi invocate interesat ? Cu atît mai puțin cînd știu, cum ar trebui să știe toți, că nu există contract/regulă/lege care să poată sfida logica sau limitele de bun simț și care să poată să-ți fie contrapus discreționar numai pentru că așa a scris Moft în Termeni & Condiții sau în alte, vorba latinului, acte.

Voi continua să inacționez suveran, imperturbabil la zbaterile furnizorului de servicii, cu ale sale opere scrise și necitite, iobag doar prin banul pe care sînt dispus să-l dau, degeaba, pentru servicii de care, cel mai adesea, nu am cu adevărat nevoie. Iobag voluntar, nelegat încă de moșie prin fițuici (pseudo)legale. Știți ceva ? Nici nu voi putea fi legat vreodată dacă le resping pretenția de solemnitate acră, de justiție orbită, de profesionism constipat și de imanență (a gregarului). Toate scremerile de acest tip vor avea același rezultat: zero. Iar dacă, vreodată, vor dori să acționeze în virtutea T & C, atunci îmi voi reaminti de îndemnul dumnealor și voi evita inacțiunea. Nu menționează dacă trebuie să le și placă rezultatul evitării inacțiunii de către Client, dar nu e problema mea.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: