O veste bună

Argentina expropriază partea de acțiuni (60%) deținută de spaniolii de la Repsol în compania de petrol de acolo. Bravo, sud-americanii se emancipează în sfîrșit.

Monstruoasa creație ueistă nu are impact în afara lagărului, cum era de așteptat. Rostul principal fiind, dintotdeauna, subjugarea națiilor europene și impunerea unui model dictatorial aici, în Europa, prin minciună, șantaj și forță. Neputința unei mașinării destructurante, rezultat concret al nebuniei ideologice comunist/comunitariste, nu ar trebui să mire.

Cedarea resurselor naturale pentru a fi exploatate cu beneficiu imens de către străini reprezintă un act de trădare. Restul e doar praf în ochi, gargară de politicieni și prostituate media. Plus o țîră de schizofrenie, altfel cum să numesc disocierea pe care o facem, cam toți, între evidența transformării țării într-o colonie și coabitarea cu ideea că trădătorii vinovați de actuala stare de lucruri au drept de cetate, bine mersi, ba pot să ne țină și lecții ? Schizofrenie sau prostie, nu m-am decis.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Draghi Puterity  On 19 aprilie 2012 at 12:27

  Sa nu fie altceva decat ceea ce pare la prima vedere. Se pare ca SUA sustine miscarea asta. Cum nu pot sa ii banuiesc pe americani ca au devenit peste noapte sustinatori ai nationalizarilor, probabil e inca o lovitura data Europei dupa asediul financiar la care au supus-o.

 • conumishu  On 19 aprilie 2012 at 22:04

  Daca le ramine petrolul lor, argentinienilor, asta e, poate ca se fac frate cu dracul daca e in interesul lor, dar de ce i-as condamna eu? Doar pentru ca noi nu sintem in stare sa aparam nimic din ce e al nostru ? De fapt, nici macar nu se aliaza cu americanii, e suficient sa ii lase pe banditi sa se bata intre ei profitind de conjunctura. Nu pot fi siguri ca le va iesi chiar cum vor, dar le va fi mai bine, macar o vreme, decit cu lipitoarea conectata la petrolul lor.

  Iar economic si financiar UEa e terminata prin propria „inteligenta” lucrare. A da vina principala pe altii nu face decit, cel mult, sa confirme subrezenia facaturii.

  Eu nu-mi fac griji cu „lupta” dintre cele doua maluri ale Atlanticului, am clasificat-o cafteala de budoar, fata de restul lumii se prezinta solidar cit timp le convine eficienta sporita la pradatul in haita. Daca se impute radical treaba, mai vedem atunci. De ce ar fi insa SUE „solutia” la „provocarile” globalismului (din care UE face parte!) nu va fi niciodata de inteles din perspectiva (si interesul) celor multi.

 • Draghi Puterity  On 3 mai 2012 at 22:47

  Si guvernul Bolivian are o veste similara, le ia jucaria baietilor destepti din energie (tot spanioli la origine) care se ocupau cu transportul de electricitate.

  http://www.presidencia.gob.bo/noticia2.php?cod=1249

 • conumishu  On 4 mai 2012 at 17:31

  Da, nucleul dur latino-american – Venezuela, Bolivia, Ecuador, mai spre margine Argentina. Mă întreb cît de întîmplător e cancerul lui Chavez…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: