Cai verzi pe pereți

Sînt curios cît va ține euforia aparentei schimbări ce (pare că) se profilează.

Vine vara, vin niște alegeri locale inutile într-un sens bun, adică lumea nu se prea mai uită la apartenența politică dacă are un primar bun. Eu nu am de ales între Chiliman și Paleologul biciclistul, despre alții nu avem voie să credem că ar exista. Sau între Oprescu și… am uitat, că de Gigi clovnul nu mă mai amuz demult.

Vine și valul nou de criză, oficializat în Anglia și Spania, ba chiar și în România, după așteptatele statistici trimestriale.

Marea minciună se perpetuează. România a dat 8 miliarde euro UEi și a primit 1,3. Stăm cu mîna întinsă către investitorii străini, zei moderni ce paralizează gîndul spre orice altă variantă, conform tratamentului de hipnoză mediatică combinat cu servilism politic.

Sacoșele și micii vor trece, poate, în planul doi al gargarei televizistice, PDL-ul a fost decretat drept terminat, așa că nu trebuie insistat pe capacitatea lui de a se zvîrcoli electoral, poporul trebuie să participe plenar la victorie.

Care victorie ? Cai verzi pe pereți, deși albastrul se potrivește mai bine, conform situației de aceeași culoare. Nu prea cred că va exista un răgaz de 6 luni, planeta fierbe în continuare, dar chiar de ar fi, după aceea dezamăgirea va (de)veni mai cruntă. Nu avem și nu este permisă apariția unui proiect românesc pentru români, restul, o autoamăgire ajutată propagandistic, se va întoarce sub forma unei note de plată piperate, nu numai în plan material.

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • lulutza  On 4 Mai 2012 at 22:55

  In Spania este dezastru. 40% din tineri nu au servici. Sistemul de sanatate intra la apa pe zice ce trece. Ultima gaselnita este ca bolnavii sistemului public sa plateasca 5 euro/zi spitalizare. Cica e pentru a acoperi cheltuielile de hrana. Mai acum doi ani au taiat sticlutele de apa prezente în fiecare tavita de mancare. Pana acum, salariatii, plateam 40% din costul medicamentelor retetate in sistemul public. De acum înainte, 50%-60%.In Mallorca se închid doua spitale….. si lista poate continua. Cei care avem înca servici, suntem niste „privilegiati”. Nu e bine. Lumea e speriata. Nu se întrevede nicio schimbare în bine. Din contra, în fiecare vineri asteptam speriati sa vedem ce ‘or mai taia/reduce astia. Bine ca la sfarsitu anului ies la pensie!

 • lulutza  On 4 Mai 2012 at 23:05

  A! Ceva important. Azi au hotarât privatizarea firmelor de stat. Au inceput cu caile ferate. Asa-i ca va este familiar? Doar ca acasa au adus CFR-Marfa la faliment, ca sa-l vanda pe nimic, iar aici incep cu TGV-urile si, in general, cu trenurile de pasageri. Si sa-mi mai zica mie cineva ca nu-i vorba de „noua ordine mondiala”. Sa-i ia dracu’ pe toti cu globalizarea lor!

 • conumishu  On 5 Mai 2012 at 17:47

  Stai sa vezi ca vor da vina pe romani ca au adus molima in Spania. Glumesc, dar altfel recunosc perfect situatia din Romania.

  Aici, din cauza ca lumea s-a cam saturat (o mare parte, indiferent ca unii se mai descurca sau braveaza sau nu inteleg) au bagat un discurs mai nationalist, pe de-o parte, si mai umanist, pe de alta, insa sursele principale ale raului nu sint nici mentionate si cu atit mai putin atacate. E o criza adevarata, nu numai economica. Provocata sau intretinuta de stapinii din umbra pentru a-si impinge schemele de dominatie, poate, insa avem de a face si cu o criza obiectiva, am ajuns, vorbesc despre civilizatie, intr-o fundatura.

 • lulutza  On 7 Mai 2012 at 19:26

  Oare de ce nimeni nu a sustinut modul în care islandezii au rezolvat criza?
  Si eu sunt convinsa ca cei care dirijeaza „noua ordine mondiala” se afla la butoanele crizei. Pana nu ajung sa ne secatuiasca si „sa ne faca sa facem sluj”, nu vor înceta. Atata timp cat au existat tarile comuniste, au avut grija de „bunastarea” celor din Occident. Cum au dat jos zidul, fapt care, sincer, ne-a bucurat pana în stafundul sufletului, si-au continuat drumul care ducea la ceea ce suferim cu totii. Globalizarea, draci pistritzi. Ca s-a trait peste posibilitati, aiurea. Ei doresc oameni care sa le munceasca pe nimic, sa se speteasca si sa nu ridice capul.

  Cat priveste spaniolul, mai zilele trecute, unul din guvernul Rajoy a spus clar ca multi romani întorsi definitiv în România si care nu mai cotizeaza la Asigurarile SOciale, utilizeaza în România Cardul de sanatate european. Spania plateste , iar românii se folosesc. Asa ca, glumesti tu, glumesti, dar deja se aud voci. E drept, sunt niste oportunisti. De-asta-i Spania în galeata, ca merg romanii la doctor……in România pe banii contribuabililor. Arza-i-ar un foc sa-i arza de nemernici! Deh, Rajoy au vrut spaniolii, Rajoy mancam cu totii si uite ce-s in stare sa debiteze.
  Uite, chiar mi-a picat bine noul presedinte francez. Asa, de draci.

 • conumishu  On 12 Mai 2012 at 20:52

  Așa este.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: