Cînd ați bătut palma, bandiților ?

Spumeg de furie. Da, Hidroelectrica, despre asta e vorba. Nu plagiatul lui Ponta sau al Udrei, nu închisoarea pentru Năstase, nu absența Băsescului de  la Bruxelles (aici fac pauză și număr ca să nu sparg ceva), nu accidentul rutier de lîngă Buzău, nu incompatibilitatea lui Diaconu la cultură sau golăneala papioanelor, nu alte n stupizenii despre care se toacă vorbe și timp, la nesfîrșit, prin canalele de diversiune știute.

Nu mă așteptam, de parcă nu s-ar repeta crima a nu știu cîta oară. Credeam că vor mai vinde cîte un pachet de acțiuni, că vor mai trage de timp, că vor scoate, poate, un ban. Nici gînd. A fost aleasă cea mai ticăloasă cale, frecvent practicată în anii ’90, cea a distrugerii dinăuntru pe tema… datoriilor.

Nu mai mă obosesc, îmi dau seama cît de inutil este, așa că amintesc doar în trecere elementarul adevăr potrivit căruia toate companiile mari din lume au datorii. Permanent. Pe termen lung și scurt. Așa se operează. Banii intră și ies într-o dinamică a lor. Dar nu înseamnă că o companie devine insolvabilă pentru că are datorii. Nici vorbă. În cazul Hidroelectricii, deținătoare de monopol natural și cu piață de desfacere garantată indiferent de conjunctură datorită faptului că produce cea mai ieftină energie electrică, „argumentul” datoriilor ar fi ridicol, dacă nu ar fi criminal.

Întreb doar atît: cînd ați încheiat pactul trădător, domnilor usliști ? Înainte, ca o condiție pentru a vă fi admisă sau chiar ajutată ascensiunea la guvernare, sau după, datorită unei profunde cangrene a corupției care vă macină ?

Orice ar fi plănuit pedeliștii, voi, usliștii, permiteți distrugerea Hidroelectricii, sub mandatul vostru, sub guvernul vostru, cu majoritatea voastră parlamentară. Guvern care dă bani oficinei antinaționale TVR și parlament care se joacă cu o ineptă declarație legată de voaiajuri inutile spre zările de unde vin ordine la fel de antinaționale. De ce nu intervine guvernul în cadrul Hidroelectricii, de ce nu are loc o dezbatere de urgență în parlament ? Pe cine vreți să păcăliți ? V-ați vîndut.

Perna de sub cap, scaunul de sub fund, pantofii din picioare, volanul de sub nas, ce alte comparații se pot găsi pentru a ilustra gradul de adormire indusă în nația noastră?

P.S. Trebuie să menționez.

L-au condamnat pe Năstase pentru cai verzi pe pereți. Urîtă poveste pentru el, în calitate de om obișnuit, posibil însă ca în viitorul nu prea îndepărtat să-i fie de ajutor în plan politic. Oricum e aiurea și „intelectualii” știe, dar destui se bucură, fără să observe anormalitatea situației. Răspunderea politică și, după caz, penală, da, atunci cînd vorbim despre vini reale. Se conturează frumos și la noi statul psiho-polițienesc la care se lucrează din greu în occidentul putred, cel puțin după 2001. Să ne ferească Dumnezeu de domnia judecătorilor ! Citiți-vă clasicii ca să știți ce urmează după.

Nimicul Cristian Preda se bucură. Dacă-l strînge papionul…

Se ridică alte întrebări. Cît de vulnerabili sînt oamenii politici care ajung să dețină cele mai înalte funcții în stat? Ce păzesc securiștii noștri, cum sau de ce lasă persoane vulnerabile la atacuri, acum în cazul Ponta pornite din străinătate, fără să avertizeze comisii parlamentare de resort? Ce păzesc cînd permit zbenguiala antiromânească de tip Macovei? Sau pe cine servesc, de fapt? Și să mai mă lase cei cu placa Băsescu, aici e țesătură peste  puterile respectivului, pînză de păianjen de tip Soros, adică lucrarea celor mai mari dușmani ai României, pentru că în România se trage. Cum se va trage mereu dacă nu le dăm tare de tot peste bot hienelor străine. Ne batem între noi după.

Să nu uităm să tragem apa după CTP, mai ales cînd juisează.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Prioritate de Dreapta  On 20 Iunie 2012 at 20:19

  La Năstase se găseau destule, nu trebuia o condamnare pe ceva marginal. Și pedeapsa e marginală față de fraudele 2001-2004, ca să nu menționez decât furtul de la referendumul constituțional (prezență 39%, declarată de cca 55%). Am preluat postarea pe blog.

 • Prioritate de Dreapta  On 20 Iunie 2012 at 20:42

  ROMANIA –
  GERMAN THREATS, EU VOTE RIGGING AND UK WARSHIPS

  http://home.freeuk.net/freenations/news-2004-03-02.html

  GERMAN EUROPE MARCHES INTO ROMANIA –
  DESTROYING ANOTHER DEMOCRATIC CONSTITUTION

  home.freeuk.net/freenations/news-2003-10-27.html

 • conumishu  On 20 Iunie 2012 at 21:40

  Știi bine părerea mea despre referendumul din 2003. Cît despre prezențele la vot, atunci și în alte rînduri…

  Sincer, nu știu dacă decretarea prelungirii referendumului îl aducea pe Năstase în fața unei acuzații penale. Era un abuz de putere al executivului care ar fi trebuit oprit sau penalizat politic și, mai ales, ar fi trebuit anulate consecințele politice. Atunci era bine, referendum cu rezultat cerut. Conform experienței din anii următori, care mi-a ridicat mult gradul de cinism, dacă nu ieșea… se repeta.

  Năstase cred că e greu de acuzat penal, mă îndoiesc că, dacă ar fi fost implicat drect în luare de mită, de exemplu, ar fi (fost) ușor de depistat. Dovadă că nu a apărut nimic de băgat în seamă, presupunînd că anchetatorii chiar au vrut să găsească ceva.

  Problema mea e cu regimul Năstase de atunci, inclusiv cu persoane plasate atunci în funcții politice sau manageriale din care s-au operat grave cedări, ca să mă exprim delicat, atît în privința avuției naționale cît și a unor interese naționale necuantificabile în bani. Am bănuiala că, chiar cu legislația croită să nu permită tragerea la răspundere pentru evidente, dpv aritmetic sau logic, pagube aduse statului și economiei naționale, tot s-ar găsi, fără să cauți nod în papură, elemente care să ducă la procese de substanță. Tîmpenia din dosarul ăsta tras de păr nu poate sub nici o formă să fie trecută în rîndul acuzațiilor serioase.

  Iar amestecul jegos al macovismului (femeia respectivă dă numele și stilul, importanța ei, altfel, e minoră), nu poate fi minimalizat. Eu mi-am format o ierarhie personală de priorități, cu riscul de a nu fi impecabil conceptual. Bag inamicii în seamă după amenințarea pe care o reprezintă și, mai ales, mă interesează prevenirea prăpădului sau, cînd faptul e consumat, revenirea la o situație mai aprope de normalitate. Cum mă interesează, indiferent de gradul de distrugere și, poate, de disperare, să ne legăm de concret, de măsurabil. Cu dosarul ăsta nu se dă dovadă de restaurare a unor principii, nu se recuperează o pagubă, nu se oferă nici o garanție că în viitor va fi mai greu să lovești în statul român (partea aia necesară). Nu servesc circul bătutului cu cărămida morală în pieptul protejat de pernuțe uzate de grija, ha, înaltelor idealuri pierdute prin coridoarele puterii oculte din UE. Au tupeu, atît, restul e mascaradă. Justiție de chivuțe, asta se vrea. (vezi și reacția de exultare, tipică, a CTP-ului, barometru consacrat pentru grupul mohorîților din oficiu atunci cînd e vorba de apărare a interesului românesc)

  Dacă aș fi fost apărător al lui Năstase, nu aș simți deloc că mi-a fost închisă gura după un asemenea proces. Mai mult, ca unul care nu a acordat prea multă atenție, am început să mă gîndesc dacă, nu cumva, ceilalți condamnați nu plătesc prețul de a se afla la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. E hazardat să încerci să anticipezi, însă, dacă pînă azi îl consideram pe Năstase scos din cărțile mari, acum nu mai sînt atît de sigur. În 4 ani e fix la vîrsta de prezidențiabil înțelept.

  (Crin Antonescu a avut o poziție foarte bine exprimată, a atins elegant prezența motivațiilor partizane din zonele tabloului spre care nu avem voie să privim.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: