„Trepădușul paișpe”

Scriu aceste rînduri cu gura deschisă, așa cum am rămas de cîteva zeci de secunde.

„Trepădușul 14”, un „individ care acționează din interese financiare”, nu e altul decît ambasadorul american în cuvintele lui Radu Tudor. În general, astăzi s-au măturat podelele cu respectivul diplomat (!?), de mă întreb dacă nu se dă simultan lovitură de stat și în America. Sau poate că se dă un ambasador pentru un… regat? cal? pantaloni cu urme de wikileaks?

Am închis gura între timp. Recunosc că nu reușesc să țin pasul cu frenezia întîmplărilor sau, cel puțin, cea a ambalajului mediatic asociat. Căldură mare.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Draghi Puterity  On 5 iulie 2012 at 11:03

    Eroare pe care o fac si eu uneori e sa vorbim despre SUA ca si cand interesele acestora ar fi monolitice. In realitate nu e asa. E un paienjenis de interese divergente, cu multe noduri de putere. Chiar daca mass media mainstream intretine legenda ca presedintele american e „cel mai puternic om din lume”, pentru ca le convine tuturor, realitatea e cu totul alta. In cazul lui Obama distributia puterii in SUA a fost mai vizibila decat in cazul altor presedinti. Sunt aprope sigur ca Obama chiar a fost cea a parut ca este, dar a ajuns repede ca nu poate sa isi indeplineasca agenda – un minim de stat social in capitalismul salbatic american, fara sa faca compromisuri cu celelalte centre de putere (militarii, wall-street-ul, serviciile, corporatiile, petrolistii, etc.)

    Ce se intampla la noi acum e, in parte, si reflexia luptelor de acolo. Contextul e si mai complicat pentru ca lucrurile mai sunt „refractate” si de actorii europeni, care au si ei interese diferite.

  • conumishu  On 5 iulie 2012 at 18:25

    Sint de acord ca Obama are individualitatea sa, ca are capacitatea de a gindi si dincolo de interpretarea buna a unui rol cu scenariu fixat. Mai departe nu prea am aceeasi parere, cred ca intr-o buna masura a stiut dinainte, stie si acum, ce se cere de la el dincolo de rol, ca face parte, poate cu nuante, nu neg, din categoria dominatorilor pentru care natiunea americana si interesele oamenilor obisnuiti de acolo nu sint deasupra lui sau a ambitiilor personale. Probabil un avantaj pentru toata lumea sta in absenta manifestarilor patologice, tot mai raspindite la altii. Daca nu e de un cinism machiavelian, atunci ar putea fi privit ca un presedinte american suportabil. Sigur, daca nu esti libian, sirian, afgan…

    Cinismul sistemului exista insa, pina la crima rece.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: