Vom avea un președinte impus

Place sau nu, Crin Antonescu nu va avea contracandidat la alegerile parlamentaro-prezidențiale. PSD nu poate să prezinte candidat, PDL poate să vină cu oricine, tot degeaba, pe naționaliști i-au vînat pînă i-au împrăștiat în patru vînturi.

Mai mult, l-au pus președinte de pe acum. În loc să avem un alt liberal la șefia senatului, pentru fațadă, nu s-au sfiit să-l instaleze tot pe Crin care va deveni de poimîine președinte pînă la alegeri (Băsescu va fi revocat la referendum, doar o mobilizare populară inimaginabilă l-ar salva).

De ce toate acestea? Vom vedea. Mi-ar plăcea să știu răspunsul adevărat la o altă întrebare: cine a dat liber să fie atacat Gittenstein în felul în care a fost atacat ? Cred că răspunsul ar lămuri mai multe decît putem bănui.

PDL-ul nu luptă. Cînd vîrfurile de atac se numesc Monica Macovei, Valeriu Stoica, Mihai Răzvan Ungureanu sau Cristian Preda, adică personaje detestabile, lipite artificial și cu nazuri de PDL, precum parazitul de corpul gazdei (valabil și pentru alte partide), nu poți spera la simpatie populară. Bănuiesc că se joacă niște roluri, indiferent de patologicul care bîntuie prin unele dintre aceste personaje nefaste.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Draghi Puterity  On 5 Iulie 2012 at 10:54

  Gitenstein e omul bubulilor, un lobbyist. Lui Obama nu ii ajung banii pentru campanie. Bubulii nu ii mai dau bani. Sa continui sau e deja evident si de unde i se trage lui Gitenstein si de unde vine sustinerea lui Ponta.

 • conumishu  On 5 Iulie 2012 at 18:15

  Nu trebuie sa continui, insa nici Corut nu stiu daca le-a nimerit atit de la fix.

  Incerc sa cern pina la minimul… cel mai mic. Cu exceptia unor tokesi, banuiesc ca in centrele semnificative de putere se stie ca a devenit imperios sa scape de mubarakul roman, nu mai foloseste, din contra. Poate sint optimist.

  Tehnic, nu prea imi pasa, eu astept sa vad semne clare cum ca se merge pe directia recistigarii Romaniei pentru romani. Sau semne clare ca se contnua sau se adinceste tradarea. In nici unul dn cazuri nu cred ca se vor ivi in aceste 2-3-4 luni de, totusi, circ democratic.

 • Mihaela  On 5 Iulie 2012 at 21:11

  Misule, tie iti place chestia asta : Wesley Clark, consilier pe probleme de securitate al premierului României ? Parca ziceai intr-un post mai jos ca vrei ca Romania sa fie a romanilor.

 • Draghi Puterity  On 5 Iulie 2012 at 22:50

  Wesley Clark, asta e baiatul care era sa inceapa al treilea razboi mondial, cand cu rusii de pe aeroportul din Pristina. Dupa faza respectiva am inteles ca a cazut in dizgratie. Totusi, un indiciu ineresant despre cine il ajuta pe Ponta din SUA.

 • marciusquintus  On 6 Iulie 2012 at 9:59

  Este o lupta intre slugi fanariote.Sluga Basescu nu a aplicat intocmai si la timp intelegerea prin care aurul,cuprul,gazele,etc. trebuia sa fie cedate cui trebuie(ar fi de discutat de ce nu a reusit)asa ca imperiul l-a desemnat pe slugoiul Ponta sa definitiveze acest lucru si practic l-a mazilit pe kir Basescu.Prezenta beilerbeiului Wesley confirma acest lucru.

 • Draghi Puterity  On 6 Iulie 2012 at 12:04

  Am scris un comentariu pe Facebook, ca respuns la un articol de propaganda basista pecare al vrea a ti-l supun atentiei, cu rugamintea de a ma ajuta sa „imi re-calibrez senzorii” cum s-ar zice in SarTrek:


  Nu cred ca asta e intentia lui Ponta, capatuiala. Pana una alta de la omul lui Basescu, MRU, a pornit treaba cu gazele de sist pe care trebuie sa le dam la americani.

  De ce vor americanii asta, e destul de clar, ca sa le scuipe in supa rusilor, care castiga prea multi bani si influenta in Europa cu gazele lor. Noi suntem doar o line de front.

  Ponta a realizat ca fara sprijin american si fara a plusa nu il poate da jos pe Basescu. Intrebarea e ce va face dupa ce isi va consolida puterea. Va cauta sa obtina cat mai mult posibil pentru Romania, sau va executa fara cracnire ordinele Licuriciului. Eu (inca mai) sper ca e de partea romanilor, si ca va avea suficiente grade de libertate pentru a face bine tarii, asadar sunt dispus sa il creditez cu incredere.

  Situatia se va complica la toamna, dupa alegerile din SUA cand probabil Obama va pierde, si vor veni republicanii la putere. Ponta pare in acest moment sa fie sustinut din zona democarata, asa ca va trebui sa se reorienteze repede.”

 • Draghi Puterity  On 6 Iulie 2012 at 12:24

  Intrebarea la care nu gasesc raspunsul e care e optiunea corecta.

  In opinia mea nu avem nici o sansa sa ne opunem deschis jafului vestic. Nu avem nici economie, nici armata, si pana la urma nici popor pentru asa ceva. Si nici potentiali aliati atractivi. Iar lectia care o vor da celor care arata ca nu si-au insusit lectia Yugoslava, va fi mult mai dura decat cea primita de sarbi.

  Nu e atunci mai corecta optiunea unui „razboi de guerilla” in care acceptam plata tributului, dar facem cat mai multe „probleme” si cautam sa facem maximum posibil pentru tara in varianta asta? In opinia mea exact asa ceva a facut Nastase, dar pentru ca a facut mult prea mult pentru romani, a ajuns acum sa putrezeasca in puscarie. E doar wishfull thinking speranta mea ca Ponta ar putea fi un al doilea Nastase?

 • Draghi Puterity  On 6 Iulie 2012 at 14:38

  Am aflat ca WC i-a fost bagat pe gat lui VP pe filiera liberala, si ca multi din PSD s-au opus. Interesant…

 • conumishu  On 6 Iulie 2012 at 20:01

  Bănuiam că nu sînt prea conectat emoțional, acum văd limpede că așa este.
  ––
  Dizgrație, dizgrație (reală în parte, nu prea se are bine cu neoconservatorii din cîte știu), dar are și „merite” vechi care merită o stipendie, nu?
  ––
  Nu-mi place, Miki, mă știi tu iubitor de străini pe post de comisari sau consilieri ?
  ––
  Război de guerilla cu două condiții: să existe cu adevărat și să fie susținut cu îndîrjire, dacă există.

 • conumishu  On 6 Iulie 2012 at 22:08

  Apre suspendare…

  Împotriva americanilor ca americani e greu sa te pui, dar nu stiu cît de relevant mai poate fi. Americanii au cam aceeași problemă, și-au pierdut țara. Fie că mă gîndesc la complexul militar-industrial-științific, fie la bancherimea globalistă, fie la mascarada politică cu accente tot mai totalitare, fie la justiția putredă, se regăsesc aceleași grave probleme. Ajung și ei fără slujbe, împinși spre a umple locurile în legiunile imperiale, cu teroarea politically correctness-ului mai ceva ca pe aici, cu decreștinarea mai avansată și multe altele.

  Facțiunile lor politice nu par să aibă interes pentru a modifica starea propriei nații, așa că-mi pare ilogic să privesc la SUA altfel decît mă raportez la UE (cu diferențe, admit).

  Dacă mai există ceva care seamănă a politică externă clasică, de mare putere privită totuși ca o națiune, atunci poți avea dreptate, e o descriere coerentă și plauzibilă, cu posibilitatea de a urma o strategie nesupusă hachițelor bolnave de tip neocon. Situație în care ar trebui să existe o continuitate indiferent de cine preia Casa Albă.

  Romney pare un risc major pentru omenire, dar e posibil să se comporte mai moderat odată ales, Bush Jr. a fost o marionetă mai bună și totuși cîteva limite nu au fost depășite. Nu cred că Obama pierde într-o confruntare între 2. Dacă vor fi 3 (cu mișcarea lui Ron Paul grupată fie în spatele lui Paul ca independent, fie a unui alt partid – constituționalist de exemplu – la îndemnul lui Paul, nu se știe).

  Putem spera multe pentru România, va vorbi tot măsurabilul, cel de se scurge într-o singură direcție de 20 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: