Moftangii cu sarcini

În 2009, înainte de turul 1 al prezidențialelor, toți moftangiii elitiști (minus cei plătiți bine cu posturi și avantaje de Băsescu & co) erau morți după Crin și păreau șocați că un personaj atît de minunat nu a trecut înaintea „prostănacului” (nu știu de ce nu erau la fel de șocați că nu a trecut înaintea „sceleratului”).

Astăzi, cînd debarcării lui Băsescu i se asociază deja lucrătura tipică psyop prin care se insinuează ideea că votanții ar avea de ales, la referendum, între Băsescu și Crin, o parte a moftangiilor a uitat de perfecțiunea Crinului.

În 2009 Băsescu putea fi înlocuit cu Geoană. Vai, au grăit moftangii, deși ținta e sceleratul (aiurea!), nu putem cu Geoană, un prostovan, cînd am fi putut avea un Antonescu, o minune. Acum nu ar trebui să pledeze decît pentru demiterea Băsescului, cînd, surpriză (aiurea!), vai, ceva nu ne place, cum să fie detronat săracul Băsescu, scelerat dar delicat de felul său, cu trăiri, și să vină Antonescu necavalerește. Stop. Acum nu se alege Antonescu, indiferent dacă nu pare să aibă rival serios la alegerile prezidențiale în cazul că PSD nu vine cu un candidat propriu. Retrăiesc lucrătura din 2009, cînd unii doar se făceau că îl vor plecat pe Băsescu, după ce se bătuseră cu pumnii în piept cît de anti se găseau ei.

În 2009 constatam trădarea moftangiilor fără să-mi pun problema contaminării unei părți a nemoftangiilor. Astăzi, observ în jur o atitudine tipică moftangiilor la oameni care nu fac parte din această categorie. Mesajul confuziei deliberate a ajuns din nou, cu o viteză uimitoare, un fel de dovadă a unei labilități logice extreme. Ce naiba se petrece aici? Sceleratul, odată demis, deschide în bună măsură drumul pentru o victorie relativ ușoară, cu 2 ani înainte de termenul normal, minunatului. Ce nu le convine moftangiilor (dacă facem abstracție de boala definită chiar prin nume) ?

Mie nu-mi convine un alianțo-civist reformat (sau nu) în funcția de președinte, nu-mi convine să fie trecută ștafeta de la aliatul portocaliu Băsescu către aliatul portocaliu Antonescu (cu tricourile astea jucau în 2004, cînd sceleratul plîngea după Teo și Tăriceanu aștepta, scrîșnind din dinți de neputință, îndurînd zi de zi amara umilință a premieratului primit de la Băsescu sau umilința înfrîngerii celor 322 de paladini, să găsească Patriciu caseta cu dovada eliberatoare). Dar ce vor moftangii acum, după ce am ajuns din nou la referendum, să fie transformat Băsescu într-un terminator cu acte în regulă, practic de neclintit după ce ar primi a doua absolvire populară ? Pute, la fel cum puțea capcana hrebenciucului în noapte cu vînt.

Oare de asta a fost împins, greșit după mine, Antonescu la șefia senatului, să poată fi suprapusă mai simplu percepția prelucrată a unei false alegeri între Băsescu și Antonescu ?

Ne trebuie un candidat adevărat la prezidențialele de după referendum.

În 29 iulie cel mult se poate alege Băsescu a 4-a oară, degeaba, după un tipic moftangist.

A nu se confunda una cu alta.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Draghi Puterity  On 9 iulie 2012 at 15:11

  Ai si o propunere pentru cine ar putea fi un astfel de candidat?

 • conumishu  On 9 iulie 2012 at 18:26

  Da, dar e degeaba, chiar daca ar fi dispus nu cred ca i se va permite, de acolo de unde se dau aprobările. Nici nu e nouă, am mai menționat-o de cîteva ori: Nicolae Văcăroiu.

  Sigur, ar însemna ca PSD să încalce convenția cu PNL, ceea ce nu cred că se va întîmpla.

  O personalitate văzută ca independentă politic, care să aibă lipici și la o parte din electoratul PSD și PNL, cu mijloace suficiente pentru a susține o campanie cu șanse de succes nu văd cum ar putea apărea atît de repede.

  Adevărul e că nici nu știm dacă MRU și DD (pp) vor candida. Pînă la urmă ar fi logic ca o propunere nouă să vină din partea celor neafiliați USL sau PDL (nu mă gîndesc la PPDD pentru că e clar că doar speculează o tendință firească încercînd să o încalece și/sau fîsîie).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: