Să nu creadă Ponta că se va întîmpla așa ceva

„Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins a ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucuri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti”, a spus Ponta. (Jurnalul Național – 9 martie 2012)

Căcaturi din astea, dacă se trece de la vorbe tîmpite (ideile se observă de la o poștă că aparțin tovarășului Ioan „locomotiva Transilvania” Rus, varianta moale a lui Sabin Gherman) la fapte de trădare, se rezolvă cu metode mult mai radicale decît suspendări sau demiteri.

Să nu creadă usliștii că am uitat ce avem de apărat și că le-ar merge vreo alba-neagra cînd e vorba de Ardeal sau de integritatea teritorială în general. (Nu au de ce să se mire că au pierdut Cluj-Napoca în favoarea lui… Boc)

Băsescu out e una, vigilența față de amenințări grave (chiar și prin vorbe bete) la ființa națională e cu totul altă poveste.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Draghi Puterity  On 10 iulie 2012 at 17:24

  Deja vu, 2004… Stai linistit, Ponta nu face decat sa ii gadile pe ardeleni la orgoliu. Ardeleni care altfel se simt mult mai confortabil intr-un stat mafiot. Au invatat doar de secole sa se aranjeze cu asa ceva.

 • conumishu  On 11 iulie 2012 at 3:00

  Nu știu. N-o fi mare entuziasm între vorbă și faptă, dar există o forță care cere, pretinde tipul ăsta de supunere, forță periculoasă, chiar dacă nu invincibilă. Sper că nu e vorba despre gîdilarea orgoliului ardelenilor, ar însemna că nu dă prea multe parale pe ei dacă îi crede ușor de prostit.

  Primul lucru (și ultimul, pentru că am schimbat, scîrbit, canalul imediat) pe care l-am auzit în seara asta, la A3, din gura tot mai prețios-ridicolului Gîdea apropo de prima apariție la Cotroceni a lui Crin în calitate de președinte interimar a fost îndemnul să observăm cum acesta avea în spate și steagul UEist spre deosebire de Băsescu care nu afișa cîrpa albastră. Sincer, nu rețin dacă Băsescu se înfățișa în capul scărilor unde se țin declarațiile în fața presei avînd în apropiere doar steagul nostru (bravo lui dacă așa era!), dar lingerea asta cu clipit, vezi Doamne, complice din ochi, adică am venit noi, adevărații pro-ueuropeni, mi se pare de rău augur. Dacă adaug ce cred (am mai scris pe aici) despre ciudatul rol jucat de această oficină, cică vas-amiral al opoziției de pînă mai ieri, prin multe personaje mai mult decît suspecte (Gîdea, Ciutacu, Ursu, Șnecher, Dumitrescu)., cu mesajele constante de supunere față de străinii organizați (UE, NATO, corporații, etc), violența cu care interzic oricui să spună ceva bun despre perioada dinainte de 1989 (ieri seară a sărit Ursu la adresa unui invitat de ziceai că îl va sfîșia pe loc, deși omul dorea doar să facă o comparație din care să iasă Băsescu prost), ostilitatea față de naționalism oricînd s-ar trece dincolo de parada ieftină pentru a ataca probleme cheie, întreruperile țintite care fac să aibă un impact cît mai mic opiniile acelor invitați ce nu se înscriu pe linie, răstălmăcirile, exagerările vinovate sau minciunile destul de frecvente nu văd motive de optimism sau pentru un plus de încredere față de cei pe care (cică) îi sprijină mediatic.

  Repet, da, îl vreau pe Băsescu plecat, nu, nu am încredere în Crin, Ponta și compania.

 • Draghi Puterity  On 12 iulie 2012 at 14:39

  Motto: You have a good soul, and I hate giving good people bad news.

  Oracolul din Matrix

  „Repet, da, îl vreau pe Băsescu plecat, nu, nu am încredere în Crin, Ponta și compania.”

  Sincer, si cred ca dupa atatia ani stii exact cum gandesc si cum simt in privintza interesului si a demnitatii romanesti, genul asta de fraze, si altele similare lor auzite de la alti prieteni, ma fac sa afirm fara teama ca gresesc: operatiunea psyop a reusit. A ajuns si la tine. Sorry, dar asa se vad lucrurile de aici.

  Stapanii ar puta sa il lase pe Ponta sa faca referendumul si fara cvorum impus, majoritatea il va vota tot pe Basescu. Lichelele si cei care nu gandesc oricum il vor aelege pe Basescu. Ceilalti carora li s-a activat programul „toti sunt o apa si un pamant” (fiecare categorie cu motivul sau la care reactioneaza emotional, astfel incat nu isi mai aude glasul ratiunii) nu vor vota pe 29.

  Ce v-a urma dupa aceea, e atat de evident, incat nu ma mai obosesc sa scriu…

  • conumishu  On 12 iulie 2012 at 18:45

   Greșești cel puțin într-un loc, Băsescu va primi enorm de mulți pumni în ochi, ca să-l copiez pe Badea de aseară, sigurul care face campanie împotriva Băsescului așa cum ar trebui să facă mulți alții. Care Băsesc mizează pe neatingerea acelui 50% + 1, atît, nici el nu mai crede deloc că ar putea smulge o majoritate de „nu” de la cei care se vor duce la vot.

   Nu mă provoca, da, sînt o apă și un pămînt din 2000 încoace, indiferent cine speculează interesat acest adevăr, asta e situația, acestea au fost complicitățile în diferitele combinații care au compromis iremediabil triada PSD-PNL-PDL. N-au decît să se schimbe și să devină patrioți, ce, nu-i las eu !?

   Acum, în 29 iulie e simplu, voi repeta zi de zi dacă e nevoie, avem posibilitatea să scăpăm de unul dintre înrăiți, să o facem. E una din puținele ocazii în care prezența la urne nu face rău, dimpotrivă, așa că trebuie folosită.

   Iar impunerea acelui 50% – logic pentru un referendum în care s-ar aduce modificări constituționale, nu pentru demiterea președintelui – se face dinspre UE și SUA, cum ar veni… aceeași mizerie, if you catch my drift, așa că permite-mi să mă consider mulțumit de consecvența mea uneori lipsită de nuanțe: nu avem ce spera bun de la străini.

   • Draghi Puterity  On 13 iulie 2012 at 11:48

    OK, daca din cele scrise tine pot sa inteleg ca faptul ca ai schimba un vataf cu altul, nu te impiedica sa votezi pentru terminarea vatafului actual, suntem de acord. Temerea mea era ca insinuarea (sau poftim, constientizarea) faptului ca „toti sunt la fel”, te-ar impiedica sa faci ce trebuie facut pe 29. In ultima instanta, pedepsirea exemplara a vatafului actual, ar putea insemna si o lectie pentru cel viitor.

    P.S. Doua persoane nu sunt NICIODATA perfect identice. Chiar daca am presupune ca cel nou e mai rau decat cel vechi, ceea ce nu cred ca e cazul, uita-te in biografia lor, unor fapte trebuie sa le urmeze rasplata cuvenita. Daca aplicam asa ceva consecvent, restul… il explica mai bine Pavlov.

 • conumishu  On 12 iulie 2012 at 19:13

  Așa, ca o părere. Eu nu simt nici o obligație să apăr cauza debarcării lui Băsescu, dar am fost mult mai radical și, de obicei, mult mai la obiect, decît susținătorii din oficiu sau oficiali ai PSD, PNL, Geoană, Ponta, Antonescu, cînd a fost cazul, adică la turul 2 în 2009 și acum. Avertismentele mele au fost destul de precise, ineficiența campaniei din 2009 și ezitări de acum (în special acolo de unde se speră mult) țin de dubioasa loialitate a propriilor activiști.

 • conumishu  On 13 iulie 2012 at 19:08

  Între timp, lucrurile se complică urît de tot, cu indicație de la Veneția. S-ar părea că va trebui să jucăm în aceeași piesă ca la referendumul din 2003, probabil o repetiție cu costume pentru adevăratul referendum care-i interesează pe ueiști, cel de nouă modificare a constituției.

  E halucinant ce se întîmplă. Un referendum desfășurat pe mai multe zile, poate cu acoperire legală de data aceasta, nu ca în 2003, ar reprezinta cea mai sinistră bătaie de joc la adresa românilor, perfecți cobai se pare pentru toate experimentele antinaționale ale neoamenilor bruxellezi.

  Încă o dată am subestimat gradul de încrîncenare în ticăloșie al criminalilor ueiști.
  ––

  Draghi, nu prea îmi convine cum interpretezi ce am scris. Eu nu am privit și nu privesc referendumul pentru demiterea lui Băsescu ca pe o alegere între el și Crin, ca probabil viitor președinte. Asta e sigur propagandă băsistă cu care nu mă mînjesc. În ce am scris pe blog de cînd cu suspendarea poziția mea a fost destul de limpede exprimată.

  Dar tot din acest motiv nici nu pot să relativizez schimbarea vătafilor. Nu are legătură cu acest referendum, repet, dar nu accept ideea că un vătaf ceva mai puțin rău decît precedentul, ar fi altceva, eventual drumul spre o ieșie din sclavie. Categoric nu.

  Țara mea nu poate rămîne colonia nemernicilor străini și cu cît se lungește starea de subordonare, cu atît ne va fi mai rău și mai greu să regăsim drumul bun. Cu atît mai mult cu cît ne afundăm în „construcția” ueuropeană, adică mergem exact în direcția greșită.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: