A sărit Gittenstein din baie

Domol, domn’ gauleiter, domol, îți „put picioarele” la fel ca ale bruxelezilor.

Tovarășul agent Ursu (de la agentura A3, desigur) mușcă violent (băiatul e lovit rău de caniculă în ultimele zile), stupefiat în mintea lui mică de deasupra fălcilor mari, cum de nu se rostogolesc imediat, aidoma lui, toți în fața vuvuzelei americanilor.

Radu Tudor e mohorît, se face uneori că nu pricepe, se agață de detalii tehnice, nu-i convine că a trebuit să se expună în urmă cu cîteva zile, grea viața la stăpînul slugă de stăpîn mai mare și cu așa „colegi”.

Freneticul laptop regalist se agită și el, cică îngrijat de legalism și de ce va zice „toată eUropa civilizată” (dublu sictir!).

S-a activat sprijinul cel mare în favoarea lui Băsescu, de care tot aminteam voalat pe aici. Oare ce servicii majore a adus respectivul încît beneficiază de o loialitate atît de rar întîlnită față de o unealtă ?

Iar noi, prin reprezentanți și sub revărsarea de mizerii media, ieșim din nou umiliți în fața străinilor. Bine că e Marga ministru de externe, tăcerea supusă e astfel  asigurată. Am ajuns să-mi amintesc cu nostalgie de mica satisfacție pe care am avut-o cînd Geoană, atunci ministru de externe, declara ca inadmisibil amestecul ambasadorului american în afaceri interne românești. Era mai mult de formă, fără implicații, dar măcar salva o picătură de demnitate.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • marciusquintus  On 12 iulie 2012 at 9:31

  „Oare ce servicii majore a adus respectivul încît beneficiază de o loialitate atît de rar întîlnită față de o unealtă ?”
  *A acceptat sa efectueze experimentul cu taierea salariilor din 2010(unic in Europa)
  *A vandut fara sa clipeasca aur,cupru,gaze,etc.
  *A indatorat tara la FMI pe o 100 de ani.
  *A promovat o lege a educatiei complet antinationala.
  *Si-a oferit sprijinul pentru atacarea Iranului(vezi privirea admirativa a lui Shimon Perez cand TB a rostit asta)
  Si multe,multe altele.Nu cred ca l-ar sustine asa de puternic daca ar avea pregatita alta unealta atat de loiala.Ponta nu prea le inspira incredere,Antonescu nici atat.Iar MRU este prea lipsit de charisma ,ca altfel,ca tradator il bate lejer pe TB.

 • Draghi Puterity  On 12 iulie 2012 at 14:50

  Apreciez comentariul lui marcusquintus.

  In alta ordine de idei, cred ca Ponta si-a dat deja seama ca a pierdut. Probabil a inteles si el cine sunt stapanii adevarati ai Romaniei i ca una e sa ai guvernul, si alta e sa ai puterea.

  Maximul la care mai poate spera Ponta in acest moment e sa il lase si pe Basescu si pe ai lui atat de „ranitzi public” in urma bataliei incat sa nu le mai iasa asa usor jocurile (vezi de ex. disputa cu observatorii externi la referendum).

  Doar un eveniment tragic de o magnitude nemaipomenita ar mai putea sa -i trezesca pe romani „din somnul cel de moarte” in care a fot adancit de specialistii psyop a stapanilor. Eveniment care insa nu va avea loc, tot prin grija acelorlasi stapani.

 • conumishu  On 12 iulie 2012 at 19:06

  Da. Îmi permit să comentez, totuși.

  Aurul și cuprul nu sînt încă date (sau luate, depinde cum privești).

  Ordinea vinovăției în privința împrumutului FMIUE cu pistolul la tîmplă este : Isărescu, guvern+Băsescu+partide parlamentare – toate, scrisorile alea de intenții nu se semnează singure, nu contează ce regrete ai după. Băsescu s-a comportat ca un propagandist nemernic, dar vinovățiile sînt împărțite, din păcate. Sigur că nu-i bai dacă Băsescu plătește pentru partea lui (măricică) de vină.

  România își cam oferă sprijinul, în alb, pentru orice porcărie inițiată de occident. Oricum, înainte să atacăm Iranul, „șold la șold” cu Israelul, o vor face americanii, pe care îi urmăm în chestii din astea precum un cățel o cățea în călduri.

  Interesantă ipoteza cu insuficienta încredere în următoarea unealtă, mai ales dacă mă gîndesc cum l-au lucrat pe Geoană, care mie îmi părea suficient de docil. Probabil că trădarea nu vine fără efecte secundare asupra celui ce o practică și preferă să nu riște cu „noutăți”. Să nu absolutizăm, totuși, o singură persoană poate face mult rău, marea problemă rămîne trădarea diseminată, instituționalizată, cumva legitimată, cel puțin prin gălăgie și prosteală susținute cu sistem de massmedia total controlată. Dacă nu vedem nocivitatea „societății deschise” pentru a fi lăsată fără apărare cetatea, atunci degeaba scăpăm de cîte un individ, și asta de abia după ce s-a umplut paharul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: