Seceta

Cea adevărată, care pîrjolește cîmpiile. Cea la fel de adevărată, care seacă rezervele de normalitate din societate.

Pentru pirma e nevoie de ploaie. Pentru cealaltă… un început ar putea veni după ziua de duminică. Prosteala cu operațiunea de exorcizare a răului, întruchipat de Băsescu și „clica” lui, se va termina. Cu puțin (sau mai mult) noroc. Dacă Băsescu va fi trimis acasă rușinat (un fel de a zice), noi, cică, vom putea porni de la zero, curați și eliberați, absolviți de păcate, cu zăgazurile ce opreau energia clocotitoare sparte. Mda.

Evident, regimul Brucan va continua după ce felia Băsescu va fi înfierată with prejudice (cum ne anunță clișeul verbal prin filmele holywoodice, la care ne uităm condiționați, cînd se bagă muzica tensionată de fundal pentru a ne crește erecția, pardon, atenția). Dar să scăpăm odată de circul actual, tot nu se vor trage concluzii corecte, important ar fi să nu se lungească perioada de deziluzionare. Circarii au ajuns la fundul sacului cu șmecherii, cîrpesc realitatea cum pot, măcar nu ne pretind un preț mare cu circul mazilirii Băsescului. Că fondurile ueuropene tot în aceeași direcție vor curge, adică din România înspre gaura neagră a UE.

La noi e mai secetă decît la cei ce ne țin plecați, normal, doar așa ne pot stoarce.  Cînd ne vom ridica, singurele lichidități pe care le vor primi de la noi vor fi din cele ce se iau între ochi.

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • bogdan  On 26 Iulie 2012 at 19:46

    Trebuie să ieșim din UE!

  • conumishu  On 26 Iulie 2012 at 22:50

    URSS – aproximativ 70 de ani, din care de tip imperiu cu vasali periferici, vreo 40.
    UE – de la conceptie are vreo 50 de ani, din astia ambitia explicita de nou Babilon reprezinta vreo 20. Inca 20 de ani si obtinem exact cifrele caderii URSS – 70 per total, 40 cu tot cu vasalii de la margine. Alte conditii, evident, dar inca 20 de ani pina la esuarea acestui nou experiment diavolesc cu mana de lucru umana imi pare un prognostic rezonabil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: