Nu va fi o zi degeaba

Pentru mulți oameni, indiferent de numărul celor prezenți la vot, astăzi se va întîmpla un fenomen de eliberare interioară. Băsescu e terminat, Ponta & Antonescu vor trebui să pășească ca în mijlocul unui teren minat, activiștii de toate culorile vor pierde masiv din impactul dat de intimidarea prin gălăgie, la fel și media. Nu credeți ? Veți vedea.

Am început să ne scuturăm, o tehnică nespectaculoasă, dar sigură. Nu și-au dorit cei din afară, nu și-o doresc cei din interior ce ascultă de ei, se întîmplă în ciuda lor. Constituirea masei critice conștiente de neam atinge probabilități apropiate de 1. Băsescu pe post de catalizator… CIA, Mossad, etc, hai că nu bănuiați nici voi (de neprofesioniști nu merită pomenit) că surdina dorită s-a transformat în amplificator cu voință proprie. Dacă nu ne redați dreptul de a decide, nu-i nimic, ni-l vom lua singuri.

Orban (Victor) a ratat cea mai necesară (pentru el) ocazie de a ține pliscul închis. Fiecare pasăre…

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Sorina  On 29 Iulie 2012 at 19:44

    Eu cred că e departe de a se fi atins masa critică a naţionalismului, Asta, dacă nu cumva vorbeşti de ungurime.

  • conumishu  On 29 Iulie 2012 at 20:16

    Naționalismul reprezintă deja o formă activă, orientată, dacă nu organizată. Conștiința de neam întrece naționalismul, îl cuprinde și-i dă justificarea, forma de exprimare însă nu este necesar una activă. Impune limitele, nu construiește structura. Ungurii sînt bine organizați, ca orice minoritari (așa se simt și în Ungaria datorită amintirior imperiale), sigur că au conștiința de neam, dar le e ciuntită legimitatea exact din cauza respectivelor ambiții. Noi, prin comparație, avem inerția celui ce nu vrea și nu trebuie să construiască justificări. Acum începem să reacționăm pentru că s-a răspîndit suficient impresia, corectă, că instituțiile nu ne sînt populate cu oameni de-ai noștri, forma periclitează substanța, măștile crapă. Reacția la așa ceva va fi de neoprit, iar cei ce supralicitează efectele sociale sau partizan politice, nu înțeleg că relele resimțite la nivelul bunăstării sau libertății individuale se vor exprima în plan național dincolo de reducționismul ideologiilor neorganice. Nici socialismul, nici fascismul, nici liberalismul nu construiesc țări, le pot guverna, dar conștiința de neam le păstrează.

    Ne-au zgîndărit prea mult, ne trezim, vom vedea ce formă alegem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: