Controlul agenturilor occidentale asupra CSM

Bucureşti,

11 octombrie 2010

In zilele de 14 si 15 octombrie 2010 vor avea loc ultimele intalniri din cadrul proiectului „Alegeri CSM 2010” cu magistratii care candideaza la functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Programul dezbaterilor este urmatorul:

  • Dezbaterea      cu magistratii care candideaza pentru functia de membru al CSM din partea Judecatoriilor va avea loc pe data      de 14 octombrie 2010, intre      orele 10.00-12.00, la Hotel Howard Johnson, Sala Colorado,      Calea Dorobantilor nr.5-7 (Intersectia cu Bd. Dacia), Bucuresti.
  • Dezbaterea      cu magistratii care candideaza pentru functia de membru al CSM din partea Parchetelor de pe langa Judecatorii va avea loc pe data de 14 octombrie      2010, intre orele 13.00-15.00, la      Hotel Howard Johnson, Sala Colorado,      Calea Dorobantilor nr.5-7 (Intersectia cu Bd. Dacia), Bucuresti.
  • Dezbaterea      cu magistratii care candideaza pentru functia de membru  al CSM din partea Tribunalelor va avea loc pe data de 15 octombrie 2010, intre orele 10.00-12.00, la Hotel      Intercontinental, Sala Rapsodia, Str. Nicolae Balcescu, nr.4,      Bucuresti.
  • Dezbaterea      cu magistratii care candideaza pentru functia de membru al CSM din partea Parchetelor de pe langa Tribunale va avea loc pe data de 15 octombrie      2010, intre orele 13.00-15.00, la      Hotel Intercontinental, Sala      Rapsodia, Str. Nicolae Balcescu, nr.4, Bucuresti.

Toti magistratii sunt invitati sa participe alaturi de colegii lor.

Dezbaterile vor fi moderate de Laura Stefan, expert in anticoruptie de la Societatea Academica din Romania.

Fiecare candidat va avea la dispozitie 5 minute pentru a prezenta programul pe care doreste sa-l implementeze in cazul in care va fi ales membru al CSM.

Dezbaterea se va incheia cu o sesiune de intrebari ale magistratilor prezenti pentru colegii/competitorii lor care candideaza la functia de membru al CSM.

De mentionat ca la dezbaterile din 15 octombrie va participa si ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Excelenta Sa Mark Gitenstein.

In sfarsit, atat dezbaterile din 14, cat si cele din 15 octombrie vor putea fi urmarite in transmisiune directa video pe site-urile HotNews.ro si Juridice.ro.


Cateva date despre proiectul din care aceste dezbateri fac parte, „Alegeri CSM 2010”: Initiativa pentru o Justitie Curata, in parteneriat cu Fundatia „Friedrich Ebert” si Fundatia „Konrad Adenauer”, deruleaza un proiect dedicat alegerilor pentru Consiliul Superior al Magistraturii din acest an. Una dintre principalele componente ale acestui proiect este crearea unei platforme web care ofera atat candidatilor, cat si alegatorilor posibilitatea de a interactiona in mod direct si de a se angaja intr-un dialog constructiv. De asemenea, acest proiect presupune organizarea unei serii de dezbateri cu magistratii care candideaza la functia de membru al CSM, printre care si dezbaterile din 14 si 15 octombrie, ultimele din aceasta serie.

( Freedom House )

––

Acestea nu erau presiuni. Societatea civilă (cu tot cu epoleți mascați) la lucru. Ca să se aleagă cît mai mulți independenți.

Cine nu a auzit de Freedom House și preocupările acesteia este rugat frumos să părăsească pagina, nu doresc să-și piardă timpul degeaba.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: