Un ultim avertisment – sugestie pentru o modalitate de acțiune

Cu atît am putea să fim datori unor norme de conduită pe care tot nu pun preț dumnealor.

Un gest elegant față de aliații din NATO și partenerii din UE. Trimis prin canalele diplomatice oficiale (nu are rost să ne ascundem) de către parlamentul, guvernul și președinția României, printr-o notă generală pentru țările neimplicate și prin note specifice țărilor prea implicate. Conținutul celor din urmă ar suna cam așa: cereți oficialilor și agenților pe care i-ați pus să acționeze aici ca să împiedice procedura normală de demitere a lui Băsescu, indiferent ce motive obscure v-au determinat, să înceteze imediat operațiunile antiromânești. Dacă nu o faceți într-un interval foarte scurt de timp, vor fi anihilați prin metode legitime, conform dreptului suveran al oricărui stat de a-și asigura stabilitatea.

Poate, totuși, le cresc testiculele la timp celor îndreptățiți și obligați să apere statul român. La timp pentru toată lumea, inclusiv pentru străini.

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Asterisc  On 16 August 2012 at 9:56

    …vor fi anihilați prin metode legitime…” de către cine? Căci, după cum observ, cei ce ar putea s-o facă sunt tot sub comanda lui TB, omul lor!

  • conumishu  On 16 August 2012 at 17:49

    Evident, altfel nu ar fi nevoie de metode legitime. Sper că ai observat nuanța, nu insist.

    În orice stat, în decursul întregii istorii, se va impune, alege, păstra, etc, puterea politică în urma înclinării balanței de către o forță suficient de puternică și stabilă în timp. Stabilitatea se obține prin legitimitate. Principiile sau regulile se aplică în contextul existenței necontestate a unei puteri politice legitime. Legitimitatea nu poate fi perfect cuantificabilă sau prinde într-un set de principii imuabile. Dar se poate constata.

    În cazul nostru, Băsescu a fost clar delegitimat. Da, trebuie să ne asumăm confruntarea cu străinii, am scris-o aici de nenumărate ori. Pe plan intern, omul lor a pierdut pînă și aparențele unei legitimități, problema e rezolvată, ca să zic așa. Dacă, prin reprezentanții legitimi – parlamentul român – ne asumăm riscurile unei confruntări cu cei din afara țării, nu sînt eu în măsură să spun. Remarc doar că poziția actualului favorit este atît de șubredă încît mă întreb de ce continuă să se înverșuneze stăpînii lui să-l susțină.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: