Continuăm

Catalizatorul Băsescu nu s-a consumat. Continuă să funcționeze coagulînd o atitudine politică comună, îndreptată inițial și în plan concret împotriva sa, încet-încet transformîndu-se într-o lămurire interioară, ajutată mult și de exhibarea nerușinată a stăpînilor coloniali americani și UEiști drept ceea ce sînt.

Cei ce au simțit nemulțumirea din adînc și au vrut să elibereze controlat energiile populare ne-au făcut un bine. O parte mult mai mare dintre oameni, altfel aduși într-o stare de pasivitate, a deschis ochii și începe să nu mai accepte rolul de supuși ai străinilor criminali, veniți aici după pradă. Mai mult, marionetele politice de tip Băsescu nu mai păcălesc, iar faptul că uzura unui agent îl face, inevitabil, tot mai puțin folositor pentru comanditari, nu mai reprezintă doar un inconvenient, devine tot mai greu să se găsească agenți dispuși să-i slujească cu orice risc, în mod sinucigaș (cazurile patologice nu se pun).

Alt aspect pozitiv. Cei care au pretenția să poarte flamura se leagă de cei mulți, tot aproape inevitabil, inerția organismului politic de partid și interesele de grup trebuie să se armonizeze cu liniile de forță populare, deocamdată într-o variantă simplificată, mîine sper tot mai complex, dacă nu chiar inextricabil (cel puțin pentru haimanalele din afară).

Frustare va fi, dar și mobilizare. Întîi cea din sinea fiecăruia, cu înjurăturile de rigoare față de americani și ueiști, care nu vor mai fi urcați pe vreun piedestal. Mai degrabă coborți acolo unde, după, se trage apa.

Securea pentru mîinile hoațe a fost pregătită, mesajul urmează să devină tot mai clar: dacă pui laba, o pierzi. Mesaj simplu, la fel de simplu ca „jos Băsescu”. Am putea-o intitula axioma Gordon-Barosso.

Fascismul băsiștilor a fost și el devoalat. O formă primitivă în care s-au scurs purtători de răutate viscerală. Vreau să sper că scurgerea înspre va continua, acumularea de puroi într-un singur loc va face intervenția mult mai puțin dureroasă.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: