Președintele demis – risc major pentru securitatea națională

Nici un cetățean român nu ar primi avizul serviciilor speciale, care au obligația de a întocmi recomandări înainte ca o persoană să poată ocupa funcții sensibile dpv al securității naționale, dacă pentru persoana respectivă și-ar fi manifestat un sprijin atît de evident reprezentanții a 3 puteri străine (dintre care una ostilă) și ai unei organizații supranaționale.

Care ar fi fost reacția în cazul în care reprezentanții Rusiei și Chinei, de exemplu, s-ar fi amestecat atît de grosolan în procesul electoral și politic, prin presiuni și amenințări nerușinate, în favoarea aceluiași președinte demis ?

Insist pe demis pentru că aceasta este realitatea, respectivul nu este numai delegitimat, el a fost demis conform regulilor stabilite de constituție și numai acțiunea ilegală, sfidătoare, operată de un număr de membri ai CCR a răsturnat voința electoratului, impunînd o „soluție” conformă dorinței exprimate prin imixtiunea străină menționată.

Președintele demis urmează să exercite, în continuare, funcția de șef al consiliului suprem de apărare al țării, instituția supremă în materie de securitate națională. Cum i se va putea pretinde unui tînăr care tocmai a depus jurmîntul într-unul din serviciile secrete ale țării sau unui militar din celelalte structuri de apărare, aflat de asemenea sub jurămînt, să respecte o ierarhie în al cărei vîrf se află o persoană pentru care nici un sistem de securitate națională nu ar da undă verde, dimpotrivă ? Cum ar putea să mai înțeleagă ceva, cum își va privi profesia pentru care a optat, dar a și fost ales pentru anumite aptitudini, dintre care la loc de cinste se află capacitatea de a identifica rapid amenințările îndreptate împotriva securității naționale, factorii de risc, conjucturile cu cîntec și coincidențele interesate ? Cum poate rămîme loial cînd se află în fața unei contradicții imposibil de rezolvat între încrederea pe care trebuie să o aibă în ierarhie și realitatea strigătoare la cer a impunerii, pe față, a vîrfului ierarhiei de către străini ?

Întrebări legitime și, oricît de degeaba dpv personal, ele sigur se pun, indiferent dacă unora le e frică să le exprime cu voce tare sau altora nu le permite meseria să o facă. Se pun și vor avea consecințe, cum știu prea bine profesioniștii serviciilor secrete din țările care insistă să joace această carte murdară împotriva românilor.

Nu chiar în altă ordine de idei: de ce naiba a fost adus și steagul NATO, alături de tricolor și de insulta albastră cu stele galbene a UE, la ceremonia de investitură a noului ministru de justiție ? Ce vor să demonstreze Ponta-Antonescu ? Nu le ajunge cîte au încasat pînă acum ? Nu au făcut destul rău cu obediența față de baros, vor să arate cît de dispuși sînt să asculte de oricine altcineva numai de români nu ? Diferența dintre suspiciune și evidență contează și joacă în favoarea voastră, dar nici de neo-pașoptism nu prea sînteți suspectați, indiferent cîte spume la gură face MRU împotriva „naționalismului de grotă” cu care s-a grăbit să insulte (pe Antonescu).

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Asterisc  On 24 august 2012 at 8:02

  Nu am văzut ceremonia de învestitură a ministrului de justiție.
  MRU face parte din aceeași categorie cu președintele demis de popor.

  P.S. Am scris un răspuns la postarea anterioară și nu-l văd!

  • conumishu  On 30 august 2012 at 22:36

   Erau toate la spam, abia acum am observat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: