Ne întoarcem la normal, cred ei

Agenții au început să fie struniți. Cineva, altcineva decît cei 7,4 milioane, l-a vrut pe Băsescu plecat. Cineva nu l-a vrut. Sau așa ni s-a sugerat. Aparent, cei doi cineva s-au confruntat prin intermediari. Vorbim de planul intern, cel de unde vin ordinele s-a dovedit, din nou, monolitic, nu cumva să se creeze vreun precedent.

Pentru un scurt timp s-a dat voie la gălăgie de substanță. S-a permis accesul în media pentru cîteva opinii de demnitate națională, enunțate mai apăsat, s-a permis exprimarea unor adevăruri despre democrație, politică, economie, elementare de altfel. Gata, a fost de ajuns, începe să se strîngă șurubul. Am avut destulă pauză pentru a ne defula puțin. Începeam să ne facem de cap, să comitem incalificabile erezii din care reiese că a existat interes național românesc și sub comunism, de exemplu, interes apărat cu succes. Începem să facem comparații tot mai defavorabile colonizatorilor actuali.

Gata, mucles ! Revenim la gargara globalistă, cu scrîșnet și ură antinațională pe post de hrană zilnică. Dacă a existat un moment de ezitare în mecanismul colonial, a trecut. Eu așa văd semnele, schimbările de nuanță din discursul avizaților, revenirea spre tonalități stridente ale stilului inchizitorial al celor ce mai puseseră batista pe țambal. Nu mă refer la băsiștii patologici, ăștia nu contează. Vor urma, probabil, purjări.

Dar urmează și marea criză, decisivele atacuri la suveranitate. Vom vedea atunci, curînd. Cît timp existăm, fie doar biologic, nu ne-au învins leprele, ceva-ul care le scapă pentru că nu-l înțeleg, există, are răbdare și va reveni la vedere cînd se așteaptă mai puțin.

Mesajul jos Băsescu cuprinde, implicit, mesajul mai puternic care cheamă la opoziție față de toți băseștii slugi. Oricare i-ar fi numele, oricare masca, fiecare dintre slugi trebuie să fie dată jos, pînă cînd nu vor mai avea pe cine să folosească. O luptă, poate continuă, dar pe care puterile coloniale o pierd prin simplul fapt că o poartă, alimentînd focarul pe care l-ar vrea stins.

Au greșit grav cu atitudinea față de referendum, au trezit pe prea mulți. Mulți se vor risipi sub noile diversiuni și necazuri, dar nu îndeajuns. Iar chestia care mă face să zîmbesc satidfăcut, în ciuda scepticismului meu cronic, reacția nației, cînd vrea, e mult mai inteligentă decît pot cuprinde străinii cu mintea. N-avem autostrăzi și alte fleacuri împinse în atenție la comandă, la care întîi trebuie să tînjim, apoi despre care ar trebui să ne bucurăm ca prostul. Avem, în schimb, imaginație și bun simț, combinație letală.

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Sorina  On 31 August 2012 at 21:48

  Mai scrie şi tu de dame, de sex, de nunta anului, de anul nunţii sau al coabitării… scrii decît (sic!) de conspiraţii şi de agenturi, de nu are omul curaj şi cunoştinţe să bage un comentariu!

  • conumishu  On 31 August 2012 at 21:53

   Dacă n-ai cunoștințe… ești foutu/e.

   • Sorina  On 31 August 2012 at 21:55

    Să îţi fie ruşine, Dinu Patriciu!

  • conumishu  On 31 August 2012 at 21:59

   Corect, cu unele cunoștințe… mai bine nu mai treci puntea.

 • conumishu  On 31 August 2012 at 23:36

  În sensul celor cerute de tine, poftim o ilustrare de adecvare la tema zilei.

  Nenorocitul naibii de taxi-pirat, noroc că am avut cu ce să-i plătesc cursa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: