Calea „americană” a agoniei

Bani calpi generați fără limită de o bancă nesupusă vreunei supravgheri naționale, vampir ce se va hrăni din imaginea de economie funcțională pe care prostul de rînd german ar trebui să o mențină veșnic așa, cu mult peste puterea reală a economiei adevărate, aia în care se muncește concret, în care se fabrică obiecte palpabile și se utilizează resurse din universul fizic, nu cel imaginar al speculatorilor financiari.

Cu 6 zile înaintea deciziei curții constituționale germane, care în mod foarte probabil va încălca constituția lor și va termina suveranitatea germană odată cu stabilitatea financiară (a Germaniei) pe termen lung, Mario Draghi ne anunță că euro e ireversibil. De ce oare îmi vine automat în minte imaginea lui Adolf Hitler (același număr de litere în nume și prenume) ascuns în bunker într-un Berlin asediat de ruși mutînd divizii imaginare pe hartă, acaparat de nebunia disperată a unei victorii imposibile.

Amînarea va fi obținută. Pentru cît timp ? Nu se știe. Observam însă în discursul bancheropodei cum „termen mediu” a devenit un orizont de timp aflat undeva spre sfîrșitul anului 2013. Mda.

Șomajul va fi cel puțin la fel, creștere economică ioc, perspective zero. Euro e ireversibil. O fi, dar nu te poți șterge eficient la fund cu el și va deveni obositor să te duci cu roaba de euro ca să cumperi suluri de adevărată hîrtie igenică.

Deocamdată, Germania va fi legată cu bolovani de picioare, cel mult în favoarea unei oligarhii desțărate, bramburindu-se orice discuție normală despre ieșirea reală din marasm. Trebuie să fii bancher tîmpit să speri într-o reașezare, în jos, relativă, prin intrarea într-o criză și mai dură după ce China va încetini motoarele dramatic. Să speri că prin asta puterea ta va fi amenințată mai puțin. Altceva nu se schițează. Iluzia puterii virtuale financiare, singura care trebuie menținută cu orice preț, domină în continuare psihicul bancheropod. Supușii pot să mai sufere, cred ei, mai există rezerve de suportabilitate. Amăgirea de breaslă dominantă, necontestată, va duce inevitabil la prăbușire.

De ce așteptăm să ne cadă-n cap grăsanii ăștia proști de lacomi în loc să-i scuturăm preventiv ?

Gangsterul M. Draghi vrea să pună zegrenii germani în fața faptului împlinit, le comunică, precum Băsescu din fața garajului, ce s-a decis peste capul lor și al nemților (doar nu credeați că românii ar fi singurii călcați în picioare). Oare nemții obișnuiți au chef de plimbare prin jurul… știu ei ce traseu să aleagă sau vor rămîne pasivi, îmbrobodiți, poate o parte legănați în iluzii imperiale ? N-are mare importanță, scadențele grave vin, cu 3 luni sau cu 1 an și 3 luni de amînare nu rezolvi nimic.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Draghi Puterity  On 7 septembrie 2012 at 11:27

  Urmareste neaparat documentarul acesta:

  http://www.arte.tv/de/goldman-sachs-eine-bank-lenkt-die-welt/6820372.html

  In dreapta jos poti selecta limba germana sau franceza.

  • conumishu  On 7 septembrie 2012 at 17:05

   „Unfortunately we don’t own the rights to stream this video in your country.”

 • Draghi Puterity  On 10 septembrie 2012 at 11:50

  Hm…

  Revenind la Draghi (M.), ai observat cum a intors regulamentul BCE in favoarea stapanilor lui? In statutul BCE era prevazut ca BCE NU are voie sa finanteze statele, deci NU are voie sa cumper titluri de stat. Exista insa o chichitza, BCE are voie sa cumpere divers titluri pe piatza secundara (adica de la alte banci si fonduri de investitii) pentru a face „fine tuning” la politica monetara a ECB.

  Cu alte cuvinte, BCE nu va cumpara titluri de stat grecesti, spaniole si italiene, acestea vor fi cumparate de „baietii destepti” (probabil in marea lor majoritate fostii colegi a lui Draghi de la Goldman Sachs) care la randul lor le vor vinde (cu castig, cum altfel) BCE-ului. Asta da „fine tuning”…

  Bineinteles ca fosta secretara cu propaganda a UTC-ului DDR-ist (am numit-o pe Angela Merkel) nu pare prea deranjata de faptul ca nota de plata o vor plati concetatenii ei. De ce ar fi, cand majoritatea concetatenilor ei o considera un fel de „mama a natiunii” si o vor realege chiar daca ii va transforma in sclavii bancilor pe mai multe generatii.

  • conumishu  On 10 septembrie 2012 at 18:45

   Normal.

   L-am văzut la CNN pe Peter Sutherland, președinte Goldman Sachs International – subsidiară din Anglia a Goldman-Sachs, bineînțeles încîntat de Mario Draghi și ECB-ul lui/lor, foarte dur la adresa guvernelor și politicienilor, care ar bate pasul pe loc de 15 ani și nu-și echilibrează bugetele pe spinarea prostimii care belfărește. Practic, îi soma pe alde Merkel & co să îngenuncheze mai repede, să taie orice murmur venit din partea cetățenilor.

   Dacă nu se vor găsi indivizi foarte hotărîți, care să acționeze în afara oricărei structuri de putere – sînt terminate, infestate, metastaziate pînă la os… de fapt nici nu știu cum să închei fraza… hai să zic așa: nodul gordian nu mai poate fi descîlcit, dacă o fi fost posibil vreodată.

   A apărut și muribundul Soros, foarte greu lega cîteva vorbe, mesajul însă același, Germania trebuie să se decidă, ține euro sau renunță, doar că, vezi Doamne, nu poate să nu țină UEa, pentru că, mă-nțelegi, UEa e, dincolo de orice discuție, cel mai bun lucru imaginabil. Aparenta confuzie între euro și UE nu venea de la starea lui, vizibil deteriorată, bălmăjeala lipsită de argument nu e decît repetarea obsesivă a mantrei. Noi, adică ei, vrem asta, voi, adică noi, nu numai că trebuie să acceptați, dar și să vă interiorizați mantra cu care vă bombardăm sistematic.
   ––

   Incoerența logică, măștile care trebuie înlocuite cu alte măști, fără vreo critică la adresa prostelii luată ca întreg, tot acest mod de operare, obosit rău din punctul meu de vedere, trebuie cumva separat și extras din fluxul informativ la nivelul fiecărui individ, altfel se manifestă ca un parazit în creier blocînd procesul de gîndire însuși.

   Am senzația că sînt luat de prea fraier, iar frustrarea cea mare nu-mi e provocată de banda de ticăloși ci de cei cu care sînt legat logic și emoțional. Dar mă scutur, a nu știu cîta oară, și nu le las jegurilor dreptul la victoria asta cheie. Orice ar fi, oricît de enervantă devine lipsa de reacție (ajutată) a celor mulți, inamicul e reprezentat de antioamenii ăștia, indiferent dacă există o hibă la nivelul speciei ce pare să o facă mult prea vulnerabilă la prosteala prin minciună, repetiție obsesivă și tupeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: