Începe sau nu războiul ?

Șeful statului major general american s-a exprimat destul de sec, dacă Israelul atacă Iranul o face pe cont propriu, iar SUA nu pot fi puse în fața faptului împlinit și transformate în complice la un act de agresiune.

La cîteva zile, după un moment de panică în guvernul lui Bibi, iată că și-au activat, la disperare aș zice, pe unii mai fideli, mai docili, mai mititei însă, mă refer la acel experiment multicultural extrem botezat Canada, care s-a trezit că trebuie să rupă relațiile diplomatice cu Iranul, pentru că ar reprezenta o „amenințare la securitatea globală” și ca un răspuns la „ostilitatea Iranului față de Israel” (!?). Ei, nu mă-nnebuni, neicusorule !

Nu prea se compară niet-ul șefului militar al forțelor SUA cu zvîcnirea guvernului din care face parte individul din fotografie (hai că oricare dintre miniștrii noștri de externe, surpins în chiloți, scobindu-se în nas cu degetele de la o mînă, în timp ce o folosește pe cealaltă pentru gesturi obscene, tot ar arăta mai demn decît măcelarul respectiv).

Totuși, mișcarea e aproape fără precedent, exagerată chiar pentru o țară ca Canada (cacofonie acceptată?).

Aș înclina spre interpretarea conform căreia se aruncă astfel un colac de salvare guvernului bibiesc, aflat într-o situație tot mai delicată în propria țară.

Dar nu se știe niciodată, iar vremuri mai tulburi ca astea de acum sînt greu de găsit.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Adriana  On 8 septembrie 2012 at 22:28

    au fost si vor mai veni… si intre timp e toamna iar.

    • conumishu  On 9 septembrie 2012 at 17:51

      Să fie acesta un comentariu optimist ? Aș zice că da, la nivelul istoriei. În plan individual… bine că e toamnă-vară aici, îmi plac culorle toamnei, dar vreau tot mai mult cădura verii, probabil genele africane își revendică moștenirea, asta ca să nu recunosc deschis că sînt un doritor de încălzire globală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: