Ponta e gol

Nimeni, nici un vrăjitor media sau de PR nu poate ascunde monstrul dezvăluit în spatele hlizelii lui Ponta. El și toată gașca afiliată au deraiat complet. Atît de clară, poate mai limpede ca oricînd, apare trădarea de țară în cazul Oltchim, atît de evident apare simplul adevăr că nu au de gînd să schițeze cel mai mărunt gest de apărare a interesului românesc, încît aproape nu mai are rost mascarada scuipăturilor veninoase către Diaconescu, Videanu sau care o mai fi. Cred sincer că nu au avut nici un moment intenția reală de a-l debarca pe Băsescu, totul a fost un show pentru fraieri (inclusiv unul ca mine), în vreme ce regulile trădării nu au fost suspendate nici pentru o secundă.

Ba, mai mult, Ponta arată că vrea să „scape” cît mai repede, să execute cît mai rapid și „eficient” ordinele venite din afară, el a închis, el a semnat un nou memorandum și a impus zelos respectarea unor termene inadmisibile pentru un guvern al românilor. Nu a vrut și nu vrea să păstreze Oltchim pentru statul român, nu e absolut nici o diferență față de Boc & co, dar Ponta îl cedează, nu Boc, să nu avem discuții.

Cupola UE (nu mai revin aici asupra detaliilor, dar o voi face) operează ca un grup criminal organizat, fapt cunoscut. Victimele, cum ar fi o țară ca România, nu au decît o șansă: eliminarea complicilor interni.

Există o singură concluzie cu privire la procesul „democratic” și la cel „electoral” pentru cine mai păstrează un mic număr de neuroni operaționali.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • conumishu  On 24 septembrie 2012 at 21:59

  N-am avut răbdare, îmi pare rău. Cînd am ajuns la „Romanica” a fost prea mult, nu am toleranță pentru provincializarea comandată.

  Oricum, n-am nimic cu securitatea, nici fostă nici actuală, dacă își face treaba. Aluziile la securismul unor particulari, poate foști angajați, dacă aceștia operează împotriva legii sau trădează în fapt interesele românești (chiar sub șubreda prosteală cum că ar exista o frunză de smochin legală – nu orice poate fi înstrăinat, oricît de conform cu regulile de „licitație” s-ar proceda), nu mă interesează decît în măsura în care se probează că aparatul de securitate românesc e de fapt o mafie. Altfel, mafia, din care fac parte sau nu și foști sau actuali securiști, tot mafie este.

  Nu pun preț pe moralitatea celor ce nu văd elefantul de sub nasul lor.

  Străinătatea a dorit, a lucrat pentru și a pus laba pe averea României și pe sursele care aduc bani, inclusiv monopoluri naturale. Complicii locali, instituționali sau nu, reprezintă doar accesorii la crimă.

  UE cu regulile ei globaliste face ca o firmă profitabilă timp de decenii să fie ținută ostatecă de niște aventurieri criminali (OMV) care operează un racket prin Arpechim. Criminala UE interzice ștergerea reciprocă de datorii a frmelor cu același proprietar (statul) și/sau interzice măriri de capital social (cînd proprietățile deținute de firma respectivă – assets în limbajul ciorilor – întrec de nenumărate ori suma care ar trebui avansată de stat (proprietar). Criminala UE decide dacă aprobă sau nu un împrumut de la stat către firma aceluiași stat, în condiții grele, în vreme ce statul respectiv cotizează din greu pentru a menține această cupolă supranațională a crimei.

  Dacă nu se amesteca Diaconescu, omerta funcționa perfect și azi, cu mare discreție, terminatorii cunoscuți, calul troian împins în interiorul firmei, ar fi fost proprietari, abia comentați de media ticăloșită.

  Diaconescu a spus ce încearcă și de ce. Ponta nu ne spune de ce a cedat și cedează, în perfectă continuitate a trădării de țară comisă de predecesorii săi. Diaconescu a reușit, în decurs de numai cîteva zile, să arate, celor ce vor să privească, fiara de sub măști, fiară expusă mai crunt decît oricînd atenției.

  Nu-mi fac iluzii cînd văd armatele de microbiști gata să se bată între ele pentru un căcat de meci (paralelism bun cu microbiștii celor 2 tabere care se fac că se bat în politică). Totuși, numai o întîmplare ca asta scoate tot ce e mai rău din haimanalele care ar vrea să ne facă să credem că au soluții și nu mai pot de grijă pentru binele nației.

  Securiști sau nu, toată mizeria asta de slugi ale străinilor va fi măturată într-o zi. Probabil de asta se și grăbesc cu aplicarea ordinului de dezindustrializare forțată, știu că se apropie vremea.

  Bine că sînt de vină Diaconescu și „oculții”…

 • Draghi Puterity  On 27 septembrie 2012 at 10:21

  Am rezere fata de Ponta. In crestere. Totusi…

  Cred ca e o greseala sa comparam lipsa unor grade de libertate in favoarea Romaniei cu o tradare fatisa. Nu pot sa nu iti amintesc episodul din 2004 cand la chemarea lui CVT si tu l-ai preferat pe Basescu lui Nastase, pentru suspiciunea ca ar colabora cu ungurii si pentru ca a indeplinit „legacy”-ul privatizarilor lasat tot de Basescu in urma acodurilor PSAL. Ce a urmat jaful si indatorarea Romaniei pe cel putin trei generatii patronata de Basescu, nu cred ca mai are nevoie de comentarii.

  Desigur panza de interese e complexa, insa, in opinia mea, ar fi o greseala sa reducem interesul national gandind intr-un mod prea emotional si superficial. Tu chiar crezi ca personaje de tipul Dan Diaconescu pot aduce ceva bun Romaniei? Ai nevoie de un CVT reloaded care sa iti spuna ce vrei sa auzi, dar sa se preocupe mai mult de bunastara lui personala?

 • conumishu  On 27 septembrie 2012 at 21:00

  Atît de multe fire duc la Năstase încît nu are rost contrapunerea lui cu Băsescu (politic vorbind).

  Da, cînd declari dinainte că vei trăda îl voi prefera pe celălalt, chiar cu bănuială maximă. Și așa votul e aproape inutil, dacă trebuie (eu, electorul standard, mediu) să-mi dau cu presupusul dacă declarațiile pretendenților nu cumva semnalizează exact opusul intenției anunțate, mai bine lipsă.

  CVT a avut merite. Greu de susținut așa ceva despre alții din politica românească.

  Nu, n-am încredere în DD, dar situația cu Oltchimul e simplă: 1. nu trebuia/trebuie privatizat. 2. are nevoie de Arpechim, dat în mod criminal-absurd altcuiva deși era legat ombilical de Oltlchim de la concepție. Dacă DD a contribuit puțin la deschiderea unor ochi, bravo lui! Altfel, dacă tot ajunge la nemți, la ruși sau la orice alți străini, care îl vor stoarce, dacă nu-l lichidează din prima, că ajunge prin DD sau altfel, la anul, tot un drac.

  Trădarea nu e a lui DD.

  Deși nu voi vota (probabil deloc), între PDL, PSD+USD și PP-DD, ghici cine are parte de „benefit of the doubt” ?

  Reciclare, diversiune, disperare coagulată la întîmplare sau ocult într-o formă care se va dovedi fără fond (din nou), tot ce se poate. Diferența dintre certitudinea anunțată de Năstase și suspiciunea față de Băsescu, altfel bine cunoscut pentru ce-i putea pielea, era mai mică decît diferența dintre certitudinea trecutului de trădare a celor 3 partide (grupate în 2 tabere) și partidul suspect, zgubilitic, spune-i cum vrei (dar nu populist, pentru că deja nu mai e o insultă să fii așa, devine un merit pe zi ce trece).

  Guvernarea USL se vede, nu văd cum poți spera ceva. Eu cred că va continua, o vreme, după alegeri, că vor avea o majoritate parlamentară absolută (măcar în prima zi – sincer nu voi vărsa o lacrimă dacă încep să devină „independenți” de a doua zi). Nu cred că vor face altceva decît fac acum, adică să cedeze tot, tot timpul. Cu alte cuvinte, să continue să trădeze.

  Țesătura e complexă, nu zic. Ce ne facem, totuși, că s-a strîns atît de tare în jurul nostru încît vom pieri sufocați.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: