„Moartea Oltchim reprezintă, la scară românească, o tragedie!”

Ilie Șerbănescu : Oltchim – patru adevăruri într-un cerc închis  (via Prioritate de dreapta )

„Dupa  propria expresie, preluarile ar urma sa se faca in numele poporului,  dar si cu bani poporului. Un fond, constituit prin subscriptie publica,  ar urma sa preia aceste active. In varianta unui asemenea proiect,  preluarea Oltchim ar avea sens. S-ar reconstrui, cel putin in aval,  intregul lant care asigura desfasurarea activitatii la Oltchim si  performanta acesteia. Mai mult, s-ar reconstitui o osatura de reinviere  macar partiala in distrusa industrie romaneasca.

Proiectul are  darul de a vehicula macar ca speranta ca ceva-ceva s-ar mai putea face  in cvasi-demolata economie romaneasca. Evident insa, daca statul roman  ar pune carul in pietre pentru asta si partidele si-ar uni fortele  intr-un asemenea scop si nu s-ar stradui dimpotriva, precum in prezent,  sa nu faca altceva decat sa raspunda presiunii FMI de a lichida tot,  absolut tot din ceea ce a mai ramas romanesc in economia din Romania.

Sa  atragem insa atentia ca acest lant de forta a fost distrus cu  prioritate de catre capitalul strain si ca acesta, prin agenturile sale  de vanzari si presiuni (FMI, Banca Mondiala si Comisia de la Bruxelles),  se va opune integral respectivei refaceri.”

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: