USLiști tîmpiți ?

Oare chiar nu înțeleg sau acesta le este planul ?

O condiție absolută pentru a putea fi luați în calcul, fie și pentru poziția de rău mai mic, stă în loialitatea lor față de republică.

Oficina principală de propagandă pro-USL dă pe afară de regalism. Ministrul liberal(USL) al armatei forțează trupele române să prezinte onorul trădătorului de țară Hohenzollern. Trădător ale cărui acțiuni au lovit direct și în modul cel mai dur exact în armata română a timpului, lăsată fără posibilitate de reacție în fața inamicului, rămas inamic în absența unui armistițiu concret, negociat și semnat de ambele părți. În consecință, printr-o acțiune unilaterală, între 100 de mii și 170 de mii de militari români (depinde cum calculezi) au pierit sau au luat drumul Siberiei, după capturarea de către „aliatul” care nu exista nici măcar pe hîrtie. Perfect degeaba, în urma unui act abject de trădare a interesului românesc, complotiștii regali știind prea bine că armistițiul concret, negociat de guvernul lui Antonescu, s-ar fi semnat în decurs de cîteva zile. Acestea au fost faptele, acestea au fost consecințele actului comis de Hohenzollern și orice speculații de tip „dacă nu s-ar fi acționat astfel…”, nu numai că prezintă un grad ridicat de stupizenie, dar sînt cusute cu ață albă cînd ținem cont de contextul vremii, informații suficiente sînt bine cunoscute astăzi.

Credibilitatea USL în privința menținerii republicii se apropie de zero, ca să nu amintesc cît de ofensatoare este o acțiune de tipul celei petrecute de ziua armatei pentru cineva care nu își învață istoria de la A3.

Ce riscă USL ? Doar unul ca mine tot nu ar vota cu răul, mic sau mare (mi-am plătit imunizarea cu destulă dezamăgire). Riscă o mobilizare contra lui, de partea, probabil, a PPDDului, oaste de strînsură, rostogolită la înaintare într-o improvizație pestriță, dar care nu poartă pecețile stricăciunii profunde ce macină, pare-se iremediabil, tentaculele triadei, recompusă acum în binomul-blestem. N-or fi (și nu sînt) toți usliștii dispuși să dea, cu adevărat, o lovitură de stat, eu însă m-am săturat de batjocura pro-regalistă (cu atît mai mult cînd e pro-Hohenzollern), comandată și întreținută interesat. Faptele vorbesc și  tonalitatea lor devine tot mai îngrijorătoare.

Mai brutal spus, USL o fi lovit de tîmpenie, dar să nu creadă că, fie și sub cea mai grozavă amenințare, un român cu ceva scaun la cap ar putea vedea în Hohenzollerni o „salvare”, o variantă măcar menționabilă.

„Aiasta nu se poate!” – singurul răspuns pe care îl poate da orice autoritate constituțională, în numele poporului suveran, din republica România acestor intrigi și sforțări tot mai deranjante. Iar dacă nu sînt capabili să-și curețe propria ogradă de partid, guvernamentală sau propagandistică de coloana a 5-a a monarhiștilor, atunci cu ce pretenții se tot vîntură în fața publicului. Republica reprezintă realitatea (inclusiv legală) a țării, abuzurile pro-monarhiste trebuie sancționate, nu preamărite.Păcat că armata română iar devine victima sforarilor (sau marionetelor acestora).

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Prioritate de Dreapta  On 28 Octombrie 2012 at 22:18

    E comandă din afară aia cu monarhia, preluată de PSDnLPC de prin 2003-2004, acum re-luată („da, s’trăiţi !”), „cineva” vrea să fie „activă” şi varianta asta, „no matter what” (procente USL, procente monarhişti…).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: